Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

MÅNGA SVENSKOR I FARTEN NÄR KULLERSTENS-SÄSONGEN DRAR IGÅNG IMORGON

För många av oss cykelfantaster är kullerstensklassikerna på vårkanten den verkliga höjdpunkten i årets cykelkalender, och imorgon drar det igång med Omloop Het Nieuwsblad för både herrar och damer. Loppet går i samma region som monumentet Flandern Runt (delar av banan är också samma), och även om det inte är ett worldtour-lopp för damerna är det ändå ett prestigefyllt lopp som markerar början på klassikersäsongen. Emma Johanssson har vunnit loppet två gånger, och de fina svenska traditionerna hålls vid liv här även efter Emmas pension, eftersom vi har hela fem svenskor till start i loppet! Sara Mustonen-Lichan, Emilia Fahlin, Sara Penton, Alexandra Nessmar, Frida Knutsson, och Therese Belfors finns alla i startlistan, men Emilia Fahlin ska enligt uppgift stå över och satsa på Strade Bianchis italienska grusvägar istället. Vi hoppas att de som står på startlinjen kan visa framfötterna ordentligt och ha en bra dag i sadeln!

Årets lopp är 122 km långt med sju klättringar, där de två sista är Muur-Kapelmuur och Bosberg. Låt oss hoppas att vi har några svenskor med vid det laget! Annars vore det ingen direkt skräll om det skulle vara ett gäng snabba holländskor som satt bra till i det skedet av loppet, som exempelvis världsmästarinnan Chantal Blaak, Annemiek van Vleuten eller förra årets vinnare Lucinda Brand.

Annons

muur

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Jenny Rissveds lämnar SCOTT-SRAM

Close