Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Ludvigsson gör comeback efter kraschen

Fredrik Ludvigsson har inte haft turen på sin sida i år. I januari blev han och fem lagkamrater påkörda av en brittisk kvinna som körde på fel sida av vägen under en träning i Spanien, och när han väl var tillbaka på tävlingsbanan blev han inblandad i en otäck krasch med en motorcykel under Baloise Belgium Tour i maj där han bröt båtbenet. Nu är han på gång igen och har tagits ut av sitt lag Giant-Alpecin för att köra WorldTour-tävlingarna Grand Prix Cycliste De Québec och Grand Prix Cycliste De Montreal i Kanada den 9:e respektive 11:e september.

Foto: Giant Alpecin
Foto: Giant Alpecin

De två endagarstävlingarna är riktigt tuffa, med över 20 mil per lopp. Det första, i Québex, består av 16 varv á 12,6 km runt staden, och totalt 2976 meter stigning. Banan är väldigt kuperat och det kommer att bli ett utmanande lopp, där Giant-Alpecin i första hand kommer att köra för tysken Simon Geschke för att förbättra förra årets tolfteplats.

“Vi åker till Québec med målet att sätta Simon i en bra position inför avslutningen av loppet, som passar hans klättraregenskaper. Vi kommer att skydda honom under hela dagen med ambitionen om att knipa en topp 10-placering”, säger lagets coach Aike Visbeek.

Söndagens lopp i Montréal är på pappret väldigt likt det i Québec. Det består av 17 varv på en 12,1 km lång bana, vilket innebär 205,7 km totalt och nästan 3000 höjdmeter.

“Vår taktik för söndagen liknar den för fredagen och vi kommer att göra vad vi kan för att Simon ska vara med när det avgörs”, förklarar Aike Visbeek. “Vi kommer att köra offensivt eftersom att Montréal har en öppnare bana där i princip vad som helst kan hända.

Annons

“Vi kommer att behöva vara på tårna hela loppet eftersom att det kan komma attacker när som helst längs den tuffa banan. Sam har bra form just nu och tillsammans med Bert och Laurens erfarenhet kommer de att hjälpa Simon på bästa sätt.”

Giant Alpecins laguppställning till Kanada

Laurens ten Dam (NED)
Bert De Backer (BEL)
Simon Geschke (GER)
Lars van der Haar (NED)
Fredrik Ludvigsson (SWE)
Sam Oomen (NED)
Georg Preidler (AUT)
Albert Timmer (NED)

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Mustonen imponerade i Holland

Close