Ludvigsson får köra Vuelta a España

Landsväg 17 Aug 2016

Det blev ingen svensk medverkan i årets Tour de France, men om allt går som det ska kommer vi att få se en Huskvarnakille när Spanien Runt drar igång på lördag. Tobias Ludvigsson har blivit uttagen av sitt lag Giant-Alpecin till att göra sin sjätte start i en Grand Tour.

Vueltan startar i år med ett 29,4 km långt lagtempo i provinsen Ourense. Den första bergsetappen kommer redan den tredje dagen med en uppförsmålgång till Mirador de Ézaro. Loppet innehåller i övrigt en fin blandning av olika typer av etapper där många nog kommer känna att en specifik dag passar dem lite extra.

I ett pressmeddelande skriver laget följande:

Team Giant-Alpecin kommer att satsa på spurterna med Niklas Arndt (GER), som kommer att försöka ta sin andra etappseger i en Grand Tour efter succén på Giro d’Italia. Laget har starka spurtuppdragare i form av Koen de Kort (NED), Tom Stamsnijder (NED), Tobias Ludvigsson (SWE) och den snabbe Zico Waeytens (BEL) för att stötta Arndt.

Den 23-åriga norrmannen Sindre Skjøstad Lunke kommer att göra sin Grand Tour-debut i Spanien, medan Warren Barguil (FRA) [som normalt sett är en man för sammandraget] kommer att fokusera på fina etapplaceringar i sin tredje Vuelta-start. Andra som kommer att kunna ta tillfället i akt om de kommer i rätt utbrytning är Chad Haga (USA) och Ludvigsson, där de kommer att visa sin åkstyrka. Kaptenen Johannes Frölinger (GER) kommer att använda sin erfarenhet för att leda laget genom de 21 etapperna i sin 13:e Grand Tour-start.

Giant-Alpecins tränare Luke Roberts (AUS) säger följande angående laguppställningen till Vueltan: “Vi kommer att sikta in oss på att göra bra etappresultat. Först och främst kommer det att komma många tillfällen för snabba spurtetapper under de tre veckorna, och utöver det kommer vi att köra offensivt under de tuffare etapperna för att kunna göra bra resultat från utbrytningarna. Sedan får vi se hur loppet utvecklar sig för att kunna ge Barguil de bästa möjligheterna att ta en etappseger”.

Giant-Alpecins laguppställning
Niklas Arndt (GER)
Warren Barguil (FRA)
Koen de Kort (NED)
Johannes Fröhlinger (GER)
Chad Haga (USA)
Tobias Ludvigsson (SWE)
Sindre Skjøstad Lunke (NOR)
Tom Stamsnijder (NED)
Zico Waeytens (BEL)

Tobias Ludvigsson under Giro d'Italia där han fick bära den vita ungdomströjan. Foto: Cor Vos © 2016
Tobias Ludvigsson under Giro d’Italia där han fick bära den vita ungdomströjan. Foto: Cor Vos © 2016

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.