Lucka 4 – Startplatser till UNT Bike Weekend/Skandisloppet

Julkalender 4 Dec 2014

1C3A4967Skandisloppet har länge varit ett känt arrangemang i cykelkretsar, och under de senaste åren har arrangören verkligen tagit ett krafttag för att bredda arrangemanget. I det arbetet har man utökat från bara ett lopp till att nu köra en hel helg – UNT Bike Weekend.

Inför den kommande helgen i början av maj erbjuder man inte mindre än fyra olika motionssträckor på både landsväg och MTB, fyra elittävlingar, barnens egen dag med Pelle Svanslös Cykeldag och naturligvis toppar man med att arrangera världens äldsta cykeltävling och Sveriges enda Europatourtävling för herrar – Skandinavian Race som arrangeras för 107 året i följd!

Morgan Blom på tävlingskansliet berättar att UNT Bikeweekend på några år har seglat upp till Sveriges tredje största cykelevent, och i år siktar man på mellan 8 000 – 10 000 cyklister.

”Vi har även satsat stort på allt runtomkring loppen”, berättar Morgan. ”I närheten av området kommer det finnas mängder med utställare så att deltagarna ska få chansen att känna och klämma på de nyaste och lättaste prylarna på marknaden”.

Motionssträckorna som erbjuds inför 2015 är följande:
Skandisloppet – 167 km, 85 km eller 30 km
Skandisloppet MTB – 51 km
Uppsala-klassikern – Landsväg 167 km + 51 km MTB på två dagar.

Är du sugen på att bli en del av UNT Bike Weekends cykelfest? Var med och tävla om fria startplatser i landsvägsloppet.

Ett motionslopp blir ju så mycket roligare om man får chansen att först cykla ihop med kompisen, för att sedan spurta ifrån honom eller henne uppför Slottsbacken mot målet. Därför tycker vi att du ska tipsa dina vänner om tävlingen. Vinner han eller hon och uppger dig som ’tipsare’ vinner ni varsin startplats.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.