Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Julkalender

Lucka 2 – Stöttande sulor från Solestar

Bakom den andra luckan i vår julkalender döljer sig ett par sköna och stöttande sulor från Solestar. De finns i två varianter, Kontrol MTB och Kontrol Road, där MTB-varianten är något tjockare och ger lite mer dämpning på riktigt stötigt underlag. Vi har testat båda, och skrev såhär om Kontrol MTB tidigare i år:

För vem?

Solestar Kontrol MTB är designad specifikt för skogscykling, med ett extra öga på tuff, utförsbaserad åkning med mycket stök och skakningar. De finns i en variant som ska fungera för alla cyklister.

Uppbyggnad

Grunden på Solestar Kontrol MTB är till stor del en robust väv av vad de själva kallar Black Fiber (som är ordentligt styvt, tänk kolfiber), med lite mjukare plastmaterial och ventilation längst fram vid tårna. Den har dessutom ett lite extra mjukt och stötdämpande material. Paret (storlek 43) väger 136 g.

Hållbarhet

Vi har använt Kontrol MTB i alla tänkbara förhållanden, från svensk vintercykling i januari till den lerfest som utspelade sig på Långa Lugnet, och de är fortfarande som nya i styvhet och funktion. Den extra stoppningen kan dock suga åt sig en hel del vatten.

Omdöme

Annons

Sulan bygger en del på höjden och skulle därför kunna få dina skor att kännas lite trånga. Fördelen som vi ser det är att de är så styva att de hjälper till att höja trampeffektiviteten, och de fixerar foten på ett mycket bra sätt. Vad vi förstått  är det många med större knäproblem som blivit hjälpta av Solestar.

Genom att fylla i uppgifterna nedan och svara rätt på frågan har du chans att vinna ett par sulor av valfri sort (Road eller MTB) värde ca 995 kr!

[Tävlingen är nu avslutad. Rätt svar på frågan “Vilken tysk storcyklist använder Solestars sulor?” är André Greipel. Vinnaren presenteras här.]

Tips: Det är mycket möjligt att svaret finns här.

För att ha chans att vinna måste du har svarat på frågan senast 2016-12-02 23:59. Vinnaren presenteras på hemsidan och kontaktas via e-post.

Tags : Solestar
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.