Lucka 2 – Stöttande sulor från Solestar

Julkalender 2 Dec 2016

Bakom den andra luckan i vår julkalender döljer sig ett par sköna och stöttande sulor från Solestar. De finns i två varianter, Kontrol MTB och Kontrol Road, där MTB-varianten är något tjockare och ger lite mer dämpning på riktigt stötigt underlag. Vi har testat båda, och skrev såhär om Kontrol MTB tidigare i år:

För vem?

Solestar Kontrol MTB är designad specifikt för skogscykling, med ett extra öga på tuff, utförsbaserad åkning med mycket stök och skakningar. De finns i en variant som ska fungera för alla cyklister.

Uppbyggnad

Grunden på Solestar Kontrol MTB är till stor del en robust väv av vad de själva kallar Black Fiber (som är ordentligt styvt, tänk kolfiber), med lite mjukare plastmaterial och ventilation längst fram vid tårna. Den har dessutom ett lite extra mjukt och stötdämpande material. Paret (storlek 43) väger 136 g.

Hållbarhet

Vi har använt Kontrol MTB i alla tänkbara förhållanden, från svensk vintercykling i januari till den lerfest som utspelade sig på Långa Lugnet, och de är fortfarande som nya i styvhet och funktion. Den extra stoppningen kan dock suga åt sig en hel del vatten.

Omdöme

Sulan bygger en del på höjden och skulle därför kunna få dina skor att kännas lite trånga. Fördelen som vi ser det är att de är så styva att de hjälper till att höja trampeffektiviteten, och de fixerar foten på ett mycket bra sätt. Vad vi förstått  är det många med större knäproblem som blivit hjälpta av Solestar.

Genom att fylla i uppgifterna nedan och svara rätt på frågan har du chans att vinna ett par sulor av valfri sort (Road eller MTB) värde ca 995 kr!

[Tävlingen är nu avslutad. Rätt svar på frågan ”Vilken tysk storcyklist använder Solestars sulor?” är André Greipel. Vinnaren presenteras här.]

Tips: Det är mycket möjligt att svaret finns här.

För att ha chans att vinna måste du har svarat på frågan senast 2016-12-02 23:59. Vinnaren presenteras på hemsidan och kontaktas via e-post.

2 kommentarer

Lisa 2 Dec 2016

Det står ju fel datum i inlägget!! Januari 2016 va för länge sen

Svara
    Anton Persson
    Anton Persson 3 Dec 2016

    Ojdå, tryckfelsnisse hade visst smugit sig in! Nu är det åtgärdat

    Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.