Lucka 18: En high-end hjälm från Cannondale

Julkalender 18 Dec 2014

CU4000SM03Dopparedagen närmar sig i en ruskig fart, och därmed också slutet av vår kalender. Men än finns det några luckor kvar att öppna.

Idag är det Cannondale som står för priset som är en riktigt avancerad hjälm till ett klart attraktivt pris jämfört med många andra high-end hjälmar.

Cypher som hjälmen heter har allt det som krävs av en hjälm i absoluta toppskiktet. Låg vikt (246 gram i Small-Medium), utmärkt ventilation och en riktigt snygg design.

Cypher har ett slimmat utseende vilket gör att ditt huvud får en lite lägre profil, och därmed mindre luftmotstånd. 30 ventilationshål ser till att skallen hålls så sval som möjligt, och även om det just nu känns som en onödig funktion så kan vi lova dig att det kommer bli varmare igen. I fronten hittar vi också några fuktuppsugande vadderingar som förhindrar att svett rinner ner i ögonen och försämrar synen. Hjälmen spänns enkelt fast på huvudet med en liten ratt i nacken som även är enkel att justera medan du sitter i sadeln.

Cannondale Cypher har ett rekommenderat pris på 1600 kronor och finns i två storlekar (Small/Medium och Large) samt tre olika färger, Svart, Svart/Blå och Svart/Röd.

Vill du vinna en egen Cannondale Cypher är det bara att svara på frågan nedan och hoppas på turen.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.