Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Julkalender

Lucka 18 – Din tur!

Nu har vi tänkt på oss själva sjutton dagar i sträck, så det är minst sagt hög tid att lyfta blicken för våra medmänniskor. Sedan i måndags kväll har Musikhjälpen sänt oavbrutet och samlat in pengar för att barn i konfliktzoner har rätt att gå i skolan, och idag går insamlingen in på slutspurten. Hjälp till du också!

Från sverigesradio.se:

I år ser vi till att fler barn i krig och konfliktområden får gå i en säker skola.

Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter. Skolor attackeras och ockuperas varje dag. Samtidigt är det en mänsklig rättighet att gå i grundskola och skolan kan vara skillnaden mellan liv och död. Temat för Musikhjälpen 2016 är därför “Barn i krig har rätt att gå i skolan”.

Exempel på vad pengarna kan räcka till

  • 50 kronor kan räcka till 250 blyertspennor så att barn kan lära sig skriva.
  • 200 kronor kan räcka till en yrkesutbildning för ungdomar i El Salvador för att undvika att de rekryteras till kriminella gäng.
  • 300 kronor kan räcka till skolbänkar och skolmaterial till en skola som återtagits för undervisning.
  • 500 kr och uppåt kan bidra till att återuppbygga en sönderskjuten skola i Central Afrikanska Republiken.
  • 1000 kr och uppåt kan räcka till ett skolpaket med allt material som behövs för att en lärare ska kunna undervisa upp till 40 barn.

Här nedan har vi listat några cykelrelaterade insamlingar. Har vi missat någon? Lämna gärna en kommentar!

Cyclocrosshjälpen

Bollnäs Cykelklubb

Annons

Cykelfantasterna i Varberg

Karlstad MTB Enduro med vänner

MTBkärlek

Erik Holmberg Triathlet

Tags : musikhjälpen
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.