Lucka 17: Dämparpump från Bontrager

Julkalender 17 Dec 2014

Bontrager_shock_pumpOnsdagens lucka kommer ifrån Trek och deras tillbehörsmärke Bontrager. Det är en liten och smidig dämparpump som gör att du snabbt och enkelt kan se till att du har exakt rätt tryck i både gaffeln och dämparen.

Pumpen gängas på plats på ventilen med en stor nippel som löper lätt så att du inte behöver snurra runt hela pumpen som man måste göra med en del enklare modeller. Därefter öppnar man ventilen med en lite spak. När du är klar stänger du ventilen med samma spak, vilket säkerställer att du inte tappar något tryck medan du skruvar av nippeln.

Pumpningen går smidigt och pumpen är utrustad med dubbla visare, en på varje sida. Först ställer du in ungefärligt tryck på den ena sidan, därefter vänder du pumpen och har då tillgång till en mer detaljerad skala för en exakt inställning av trycket.

Pumpen klarar maximalt 300 psi (20 bar) enligt mätarskalan, men om det är praktiskt möjligt att pressa i så mycket med den lilla smidiga handtaget ska vi låta vara osagt. Det är troligen ändå aldrig aktuellt att köra med så högt tryck. Skulle du få i lite för mycket luft släpper du lätt och kontrollerat ut den med den lilla pysventilen.

Pumpen som heter kort och gott Bontrager Shock Pump har ett rekommenderat pris på 599 kronor och säljs via Treks återförsäljarnätverk.

Vill du vinna en egen dämparpump? Svara i så fall på frågan nedan.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

2 kommentarer

Stella 17 Dec 2014

Om man nu ska vara sån så är förhållandet bar/kPa (”kilo”) fel i alla tre alternativen…

Svara
    Daniel Evaldsson 17 Dec 2014

    Oopps! Man ska inte göra frågorna det sista man gör innan man går hem för dagen…
    Tack för påpekandet, nu är det åtgärdat.

    Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.