Lucka 12: Imfria glasögon från X-Kross

Julkalender 12 Dec 2014

Sziols KollektionX-Kross är ett sportglasögonsystem där tillverkaren lagt extra stor vikt på funktion. Bågen finns i en modell men i en uppsjö av färger. Man väljer en färg på bågen och kan sedan välja en helt annan färg på skalmarna, något som gör det möjligt att färgmatcha glasögonen till i stort sett vilken klädsel eller kanske cykel som helst. Därefter väljer man linser beroende på vilken typ av fysisk aktivitet man utför. Cyklar man landsvägscykel där ventilationen är god kan man med fördel använda de låga oventilerade linserna. Cyklar man mountainbike, springer eller utövar andra sporter där hastigheterna stundtals är låga så finns det ventilerade linser för att minska risken för imma.
Här i julkalendern har vi med X-Kross Winter Thermo. När temperaturen faller och värmen från en ansträngd kropp stiger är det lätt hänt att vanliga glasögon immar igen. Med en Winter Thermolins från X-Kross behöver inte kallgrader bli ett problem. Tack vare att linsen har två tunna glas som är skilda ifrån varandra med en liten luftspallt minskar risken för imma effektivt.

Vinterlinserna finns i sex olika nyanser och två storlekar. Den modell vi testat var den kontrasthöjande orange. I dagsljus fungerar denna lins bra, men när vi körde i mörker med lampor (vilket tyvärr blir rätt ofta under höst och vinter) upplevde vi att de tog lite för mycket av ljuset och det blev lite för mörkt. För mörkerkörning rekommenderas alltså de klara linserna. Thermoeffekten som ska skydda mot imma visar sig dock fungera alldeles ypperligt. Helt klart våra favoriter när det börjar bli lite kyligare ute.

X-Kross bågar och Winter Thermo-linsen kostar tillsammans 1 790 kr och kan köpas i välsorterade sportbutiker eller på www.x-kross.se

Vill du vinna ett par X-Kross Winter? Fyll i så fall i formuläret nedan så är du med och tävlar om ett par. Vinnaren väljer självklart själv färger och linser.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.