Lucka 1: Värmande skor från Northwave

Julkalender 1 Dec 2014

NorthwaveVi inleder årets julkalender med en varmande klapp från Northwave – Vinterskon Artic Storm GTX. Första gången vi testade en version av Artic var hösten 2012 och redan då imponerades vi av hur ombonad, varm och skön skon kändes. Den nya modellen har definitivt inte blivit sämre på de punkterna. Det här är troligen en av de varmaste vinterskorna som du hittar på marknaden.

När vi jämförde skon mot ett par andra vinterskor, då hösten 2012, upplevde vi sulan som lite styvare än de andra två, men efter att ha testat den nya modellen misstänker vi att man lagt lite mer fokus på komfort än styvhet på den nya modellen, trots att sulan förstärkts med kolfiber. Det är med andra ord inte den styvaste sulan du kan hitta, men ändå inte på något sätt att den känns svampig. En vintersko är ändå troligen inget som du kommer tävla med.

Skons ovansida är täckt av ett GoreTex-membra som gör den vattentät och den spänns snabbt med ett snabbspänne som sedan täcks av två skyddande flikar av neopren. Spännet är väldigt smidigt, men det har en nackdel. Snörena som blir över är ganska pilliga att få in under neoprenflikarna, speciellt när du har handskar på dig, och skulle ett snöre sticka ut så kan säger lagom om alltings jävlighet att du kan vara säker på att en gren eller drevkugge lyckas fånga upp öglan…

Det kan låta som att vi inte är nöjda med skon, men så är definitivt inte fallen. De två punkterna ovan ska istället ses som de enda som vi skulle ha synpunkter på för att skapa den optimala vinterskon. Värmen, komforten, vikten och den vattentäta ovansidan gör det här till ett riktigt bra val för den som vill cykla med varma fötter i vinter.

Northwave Artic Storm GTX
Storlekar: Endast herrstorlekar 39-48
Sula: Kolfiberförstärkt nylon
Ovansida: GoreTex-membran
Pedalsystem: SPD (två bultar)
Rekommenderat pris: 1 999 kronor
Kontakt: www.merida.se

Tävlingen är avslutad. Vinnare är Urban Claesson.
Rätt svar är att det är Merida som ansvarar för distributionen av Northwave i Sverige.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.