Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Svenskar utomlands

Lucas Ericsson 6:a på JVM

Lucas Eriksson

Lucas Ericsson från Falköpings CK lyckades hålla sig i tätklungan varv efter varv under juniorernas linjelopp och spurtade slutligen om en medaljplats. Som sjätte man in i mål tog han den bästa placeringen hittills på VM i Florens.

Guldmedaljen gick till Mathieu van der Poel från Holland som bröt sig loss och höll ledningen in i mål. Silvermedaljen gick till  Mads Pedersen från Danmark och brons till Iltjan Nika  från Albanien.

Loppet var som väntat hårt även för juniorerna. Lucas körde smart och väntade tills det var dags att få en fin position i frontklungan. Sedan var det bara att spurta in som sjätte man i mål.

”Taktiken för Lucas, som är en attackvillig cyklist, var att ha tålamod. Mantrat var att ”chilla”, vänta och vara lugn och det lyckades han verkligen med. Lucas körde smart och kunde idag visa sin rätta kapacitet”  kommenterar förbundskapten Mattias Reck med ett stort leende.

Pontus Kastemyr, Gustav Höög  och  Hampus Anderberg halkade ner från klungan när det bara var några varv kvar, de kom in på 68:e, 70:e  respektive 103:e plats. Både Eriksson och Anderberg kör första året i juniorklassen o

ch vi kan se fram emot fler fina resultat för hela gruppen.

Resultat:

1 VAN DER POEL Mathieu NED 3:33:14
2 PEDERSEN Mads DEN +0:03
3 NIKA Iltjan ALB
4 OWEN Logan USA
5 ROTA Lorenzo Rota ITA
6 ERIKSSON Lucas SWE

68 KASTEMYR Pontus SWE 6:38
70 HÖÖG Gustav SWE 7:00
103 ANDERBERG Hampus SWE 10:50

 

FredrikU23
Fredrik Ludvigsson gjorde en stark insats när han var uppe och vände i topptrion på det tredje sista varvet. Guldet gick till Matej Mohoric  från Slovenien, silver till Louis Meintjes Sydafrika brons till Sondre Enger från Norge.

Annons

Sverige kom till start med Fredrik Ludvigsson, Marcus Fåglum Karlsson och Kim Magnusson. Planen var klar och taktiken följdes. Det blev ett spännande varv då Fredrik Ludvigsson bröt sig ur och låg i en klunga på fyra när det var tre varv kvar i U23:ornas linjelopp i Florens. Men det räckte inte, kanske var det brist på vatten då han tappade sina vattenflaskor,  som gjorde att han föll tillbaka till en 56:e plats.

 

Mattias Reck, förbundskapten kommenterar efter loppet: ”Taktiken var att vara kylig, vänta länge om det kändes bra i benen. Om krafterna började tryta var det bara att chansa och det gjorde Fredrik. När det var tre varv kvar bröt han sig loss i en fyramanna grupp men tyvärr höll det inte ända in i mål, han föll tillbaka till en 56:e plats”

Kim och Marcus kunde inte fullfölja loppet utan fick bryta när det var tre varv kvar.

Resultat Herrar U23:
1 MOHORIC Matej SLO  4:20:18
2 MEINTJES Louis RSA  +3
3 ENGER Sondre NOR +13

56 LUDVIGSSON Fredrik SWE  +5:27
FÅGLUM KARLSSON Marcus SWE dnf
MAGNUSSON Kim SWE  dnf

Damjuniorer
Damjuniorerna körde sitt lopp på förmiddagen och det var tre trötta tjejer som kom i mål efter det 83 km långa loppet.

”Det var en tuff bana med två långa och hårda backar men det var ändå väldigt roligt. Hela upplevelsen att få vara med på ett VM känns bra och kul” säger Julia Karlsson, Kajsa Persson och Linda Jacobsson i en gemensam kommentar. Som bästa svenska var Julia som kom på
en 42:a plats.

Resultat Juniorer Dam:
1 DIDERIKSEN Amalie DEN 2:32:23
2 IAKOVENKO Anastasia  RUS 2:32:23
3 DEMYDOVA Olena UKR +3

42 KARLSSON Julia SWE + 6:54
PERSSON Kajsa SWE dnf
JACOBSSON Linda  dnf

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Nytt världsrekord

Close