Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Lucas bästa svensk på U23-linjen

Kevin Ledanois från Frankrike tog hem VM-guldet i U23-klassen idag efter att ha kört riktigt starkt hela loppet. Silvret gick till italienaren Simone Consonni och bronset till fransmannen Anthony Burgis. Bästa svensk blev Lucas Eriksson från Skara på 27:e plats.

Laget som körde i U23-klassen bestod av från vänster: Marcus Fåglum Karlssson, Lucas Eriksson, Gustav Höög och Ludvig Bengtsson.
Laget som körde i U23-klassen bestod av från vänster: Marcus Fåglum Karlssson, Lucas Eriksson, Gustav Höög och Ludvig Bengtsson.

Lucas Eriksson kör sitt första år som U23:a och kom som junior sjua i fjolårets VM. Han är en mycket god klättrare, ju längre klättringar desto bättre och årets bana var möjligen lite väl platt för hans del. Taktiken var att vara passiva de första fem varven och sen gå på offensiven de sista fem varven, men de mäktade inte att gå med Ledanois mot slutändan. En anledning var att Gustav Höög vurpade fyra kilometer före mål.

Annons

”Lucas körde ett riktigt bra lopp. Som första års U23:a och bli 27:a och vara med uppe i toppen – det är imponerande att se”, säger Glenn Magnusson, förbundskapten. De övriga grabbarna körde bra, helt enligt plan, men mot slutet när det blev lite krascher och konkurrensen var hård så räckte de inte ända fram” fortsätter Glenn.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Ida 10 på VM-linjen

Close