Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykelcross

Se världselitens säsongsöppning live

Så smått börjar cykelcross-säsongen dra igång runt om i världen. De första racen nere i Belgien är redan körda, och nästa vecka körs den första världscuptävlingen, CrossVegas. I Sverige börjar också tävlingarna nästa helg med Göteborg Cyclocross Race Weekend.

Om man vill börja tagga till inför säsongsstarten kommer Trek att livestreama tävlingarna som körs vid deras huvudkontor i Waterloo. Trek skriver felaktigt i ett pressmeddelande att det är tävlingar på världscupnivå, i själva verket är de två tävlingarna klassade som C2 (samma som söndagstävlingen i Göteborg) respektive C1 (nivån under världscup).

Startfältets nivå råder det däremot ingen tvekan om, det är riktigt högklassigt och det blir den första större internationella tävlingen i år. Många av de europeiska cyklisterna som ska köra världscupen nästa helg använder dessa tävlingar som förberedelse, och bland annat hittar vi världsmästaren Wout van Aert, amerikanska mästaren Jeremy Powers och hela Telenet-Fideas lag i startlistan. Även damklassen ser spännande ut med namn som Katie Compton och Ellen VanLoy.

Tävlingarna kommer att sändas live här.

Annons

Schema för livestreamingen (svensk tid)

17:e september: 19:00 (dam), 20:15 (herr)

18:e september: 19:00 (dam), 20:15 (herr)

Tags : cx
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Starkt kört av Ida Jansson på EM

Close