Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Lisa Nordén öppen för ny cykelsatsning mot OS 2020

I det aktuella numret av Svenska Cycling Plus finns det en längre intervju med dubbla svenska mästarinnan Lisa Nordén, som igår säkrade sitt tredje raka tempoguld. I helgen gör hon debut i damcykelns worldtour i Vårgårda, och triathlonstjärnan är öppen för en fortsatt cykelsatsning också efter söndagens tv-sända linjelopp. Det bekräftas också när Lisa talar med vargardacycling.se inför helgens drabbning.

– Öppnas det en dörr kliver jag gärna igenom den. Det kommer ju ett OS nästa år och får jag mer erfarenhet kanske jag kan vara med där åtminstone som hjälpryttare, säger Lisa Nordén, till vargardacycling.se.
Fördelen med en satsning på cykel skulle vara att kunna ägna all tid och kraft åt en sport istället för tre. Nackdelen att hon i dag verkar i ett sammanhang med samarbetspartners som gör att hon kan leva på sin triathlonsport.
– Ska det upplägget kunna fortsätta måste jag nog hamna i ett proffslag. Frågan är om det finns något team som vill satsa på en som ännu inte har någon större erfarenhet.Kanske man kan hitta någon form av kombo.
Vårgårdas tävling kan bli både något av ett skyltfönster och en fingervisning för framtiden.
– För att utvecklas behövs fler tävlingar på högsta nivå. Jag måste få erfarenhet och känna mig trygg i klungan. Nu är jag med för att se och lära och få en känsla av hur det är.
Den 34-åriga OS-silvermedaljören från London 2012 kommer till Vårgårdas World Tour som överlägsen dubbel svensk mästarinna på cykel. Men nu väntar betydligt tuffare tag.
– Att jämföra SM med World Tour är som natt och dag. Enda likheten är att benen går runt på pedalerna. Men det ska bli väldigt spännande att se henne i det här sammanhanget. säger Hanna Nilsson, BTC Ljubljana-proffset som har en rad topp 20-placeringar på World Touren.
Lisa har också fått en del tips av fjolårets VM-fyra Emilia Fahlin, som tyvärr missar Vårgårdas tävling efter sin svåra krasch i våras.
– När hon vann i Vårgårda satt hon med högt upp och var med när det hände saker.  Men det kommer att bli betydligt svårare än i triathlon där motståndarna ju förväntar sig att jag ska vara med i tätgruppen. Nu får jag göra som Emilia sa, ”vässa armbågarna”….

Annons
Bildtext: Lisa Nordén gör debut i damcykelns World Tour på söndag. Foto: Jesper Andersson

Bildtext: Lisa Nordén gör debut i damcykelns World Tour på söndag. Foto: Jesper Andersson

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.