Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Lisa Nordén gör debut i Vårgårdas WorldTour-tävling

Lisa Nordén är regerande mästare i både linje och tempo. Nu får hon möta världseliten i Vårgårdas World Tour-tävling.Foto: Jesper Andersson

Triathlonstjärnan Lisa Nordén gör efter sitt SM-guld i linjelopp debut i WorldTour. Den olympiska silvermedaljören ska nämligen köra för det svenska cykellandslaget i Vårgårdas World Tour-lopp i mitten av augusti.
– En jättespännande upplevelse att få möta världseliten på den tekniskt krävande banan i Vårgårda. Men jag gillar ju att utmana mig själv, säger Lisa Nordén, till vargardacycling.se
Tanken på en cykelsatsning väcktes på allvar efter segern i SM nyligen före bland annat Hanna Nilsson, som vid flera tillfällen varit bland de 20 bästa i worldtourlopp.
Enligt Lisa, som tog triathlonsilver efter stor dramatik i London OS 2012, är möjligheten att kvala in till Tokyo-OS nästa år redan borta.
– Men det här handlar inte om att jag ska byta sport eller så.  Det ena behöver inte utesluta det andra. Jag ser det här som chans att se hur jag hanterar att hänga med i proffsklungan. Sedan får man sätta sig ned och utvärdera fortsättningen. Men Vårgårdas tävling ligger perfekt i mitt schema några veckor före Ironman-VM i Nice.
Det blir Lisa Nordéns andra framträdande i cykellandslaget. För två år sedan var hon med i EM i tempo.
– Men det här blir något helt annat. Jag ser verkligen fram emot loppet.
I nästa nummer av Svenska Cycling Plus kommer du kunna läsa en längre intervju med Lisa, om cyklingen och SM-guldet. Där får vi också reda på att det är en oväntat kort tid som triathlonstjärnan faktiskt satsat på att bli så bra som möjligt på cykel.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Akademiska kvarten – fyra intressanta forskningsresultat

Close