Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Lisa Nordén aktuell för Vårgårdas WWT

Triathlonstjärnan Lisa Nordén är aktuell för en plats i svenska cykellandslaget i linje efter sitt SM-guld i disciplinen. Debuten blir i så fall i Vårgårdas World Tour-lopp i mitten av augusti där OS-silvermedaljören från London 2012 får möta hela världseliten i damcykel.

– Det skulle vara jättespännande att få vara med i ett sånt sammanhang. Tajmingmässigt ligger den tävlingen perfekt efter tempo-SM och innan triathlon-VM i september, säger Lisa Nordén till vargardacycling.se.
34-åringen vann linjeloppet i cykel-SM i överlägsen stil i lördags. Förbundskapten Lucas Persson har också tagit upp frågan om en cykelsatsning för triathlonstjärnan.
– Hon har styrkan både fysiskt och mentalt. Det vore självklart intressant att se hur hon skulle hantera en klunga med hela världseliten, säger Lucas Persson.
Lisa Nordén ska också ta en diskussion med sin tränare, norrmannen Arild Tveiten, innan definitivt beslut fattas.
– Har han inget emot att jag kör så kommer jag nog att testa i Vårgårda.  Det blir stor skillnad jämfört med ett SM men jag får en känsla för hur det blir att köra i en riktig klunga. Det blir en riktig utmaning, säger Lisa Nordén.
Vårgårda CK:s ordförande Hans Jönsson ser fram emot att se Lisa Nordén på startlinjen.
– Det ska bli väldigt kul om hon kommer hit. Det höjer givetvis intresset ur svensk synpunkt. Hon har ju stor kapacitet och det blir spännande att se henne möta världseliten, säger Hans Jönsson.

Annons
Lisa Nordén vann SM före Hanna Nilsson och Nathalie Eklund. Foto: Svenska Cykelförbundet

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Hanna Nilsson gråter inte över tuffaste Girot

Close