Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Linje-SM i Båstad närmar sig

Tobias Ludvigsson och Lucas Ericsson (regerande svensk mästare) från SM i Båstad 2018

För andra året i rad arrangerar Halmstadsklubben CK Bure Linje-SM (landsväg) i Båstad i samarbete med Båstad Turism- och näringsliv, Event in Skåne och Svenska Cykelförbundet. Den 28 juni – 1 juli pågår tävlingar för klasserna elit, junior, ungdom och masters.

Start och målområdet ligger centralt i Båstad och besökarna kan förutom att heja fram Sveriges bästa cyklister aktivera sig på eventområdet där det bland annat finns pumptrack, utställning och servering.

– Vi är stolta och glada över att stå som värddestination för SM Linje ytterligare ett år. Nu har vi blivit varma i kläderna och ser fram emot att kunna bjuda såväl deltagare som publik på en häftig upplevelse berättar Annika Borgelin, projektledare på Båstad Turism och Näringsliv. 

Cykelklubben Bure som är tävlingsarrangör gör ett fantastiskt arbete och vi har hittat ett fint samarbete för att skapa en riktigt bra tävling för Sveriges elitcyklister, fortsätter Borgelin.

Linjebanan i Båstad blir densamma som förra året, dvs en utmanande och varierande bana i vackra omgivningar. Den startar centralt i Båstad på kullersten för att sedan ta cyklisterna upp för den berömda ”Tarrabacken” upp på Hallandsåsen. På höjden väntar långa slingrande landsvägar mellan odlingsfält innan man viker av ner mot Norrvikens trädgårdar och Båstad igen.

– Vi ser fram emot att komma tillbaka till Båstad och uppleva de fina banorna igen, säger Leif Karlsson, Svenska Cykelförbundets generalsekreterare. 

Efter linje-SM i Båstad fortsätter många av elitcyklisterna till Malmö för att delta på SM i kortdistans, som genomförs den 2 juli under SM-veckan,

Annons

Preliminärt program för Linje-SM i Båstad

Fredag 28 juni
Masters

Lördag 29 juni
Herr Junior
Dam Senior

Söndag 30 juni
Dam Junior
Herr Senior
Ungdom (stafett 3-mannalag med sammanlagd ålder av max 41 år).

Måndag 1 juli
Ungdomsklasser (P/F 10-12, P/F13-14, P/F15-16)

Inbjudan, PM och Resultat publiceras i swecyclingonline (Tävlingskalendern)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Nytt nummer i butik!

Close