Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Lindau och Ahlstrand segrare i Nässjö

Under onsdagskvällen avgjordes Nässjö GP i strålande väder på småländska höglandet. Den centralt lagda banan lockade mycket publik och det var god stämning under loppet.

Banprofilen som innehöll mycket gatsten var uppenbarligen utslagsgivande med ett uppsplittrat fält i både herr- och damklass. Hos dameliten var det Emma Ahlstrand, Team Crescent DARE/Staffanstorps CK, som drog det längsta strået och lyckades kamma hem inte bara segern utan också 50 kg godis, hörlurar, glasögon, ett presentkort på en tatuering värd 1000 kr, en symbolisk tågräls från knutpunkten Nässjö och 10 000 kr i segercheck. Arrangören hade med andra ord lyckats ordna ett gediget prisbord som Ahlstrand välförtjänt la vantarna på. Tvåa blev Maja Johansson och trea Julia Karlsson.

Annons

I herrklassen attackerade Marcus Fåglum Karlsson, Team Tre Berg-Bianchi/Skara CK, tidigt och var länge loss solo. En utbrytargrupp om fem cyklister innehållande bland annat åkare från Team Argon 18 och Jönköpings CK gick loss och jagade till slut ikapp. När dessa kom ifatt Fåglum Karlsson gjorde dennes lagkamrat Lucas Ericsson en motattack och fick med sig Philip Lindau, till vardags i norska Team Joker men på hemmaplan representerandes Jönköpings CK. Slutuppgörelsen kom att stå mellan dessa två och i spurten var Lindau vassast och kammade även han hem bland annat 10 000 kr i vinstpengar och en tatuering hos en lokal tatuerare.

Bild från Nässjö GPs instagramkonto
Bild från Nässjö GPs instagramkonto
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
EM-silver till Thomasson!

Close