Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
CrossMTB

LifeProof Nüüd – Vattentätt skal till iPhone 5

 

LifeProof Nuud

LifeProof Nüüd är ett nytt skal till dig som har en iPhone 5 och vill ta den med ut på lite vilda äventyr. Samtliga skal i LifeProof-serien är vatten- och dammtäta samt stötsäkra. Enligt specifikationerna ska skalen med hjälp av tekniken ClearVoice inte påverka ljudet i telefonen, vilket våra tester ändå visar att det gör till viss del.

Tanken med Nüüd är att du inte ska behöva något skydd framför glasskärmen, utan glaset i sig utgör vattensäkringen. Men det gör också att glaset kan bli repat. Alternativt använder du det medföljande skärmskyddet, men då måste du hela tiden ha skalet på eftersom det skärmskyddet är något mindre än det vanliga. Detta gör telefonen betydande större än vanligt. Det gör också att det kan vara svårt att nå hörnen på skärmen, där viktiga knappar ibland sitter. Slutligen gör det också att man hörs något sämre då man pratar i telefonen.

Kan man leva med detta så fungerar skalet bra och gör att man får en telefon som är skyddad för det mesta i vardagslivet såväl som i träningslivet.

På cykel – fästet Bike+Bar mount
Fästet, som kräver ovan nämnda fodral, skall fästas på styret. Medföljer gör tre distanser i olika tjocklekar vilket gör fästet kan placeras på styren av en rad olika tjocklekar – dock inte på styrstammen, den är för tjock. Ovala styren av aero-form verkar dock inte fungera.

Annons

Efter en del pill och en misslyckat provtur fick jag fast fästet på mtb’n. Väl där sitter det perfekt och rör sig inte alls trots en skakig tur med några hopp och mycket terräng. Telefonen sitter som gjuten i fästet och jag är aldrig det minsta orolig för att tappa den. Inställningsmöjligheterna är oändliga så det går alldeles utmärkt att hitta en vinkel som passar mig. Det går också att vända på telefonen om man vill använda den som en kamera på styret.

På cyclocross och på landsväg är det såklart inga som helst problem att få fästet att sitta stabilt.

Slutsats:
Paketet skapar en del bekymmer i vardagsanvändandet. Kan man leva med dessa och vill ha iphonen på styret så är detta en fungerande lösning för alla väder och terränger.

LifeProof Nüüd kostar cirka 700:- och säljs på bland annat Teknikmagasiner, Clas Ohlson, Dustin, Kjell & Co, Mediamarkt m.fl.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Balansera julborden med träningen och behåll vikten över helgerna

Close