Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Le Mans inspirerat i Öresund 24H Bike Experience

Öresund 24H
Foto: Arrangörens hemsida

För första gången i Sverige kommer ett Le Mans inspirerat cykellopp arrangeras den 27-28 juni. Tävlingsplatsen kommer att bli Sturup Raceway, en racingbanan strax utanför Malmö.

Tävlingen kommer att köras med lag om fyra eller sex deltagare och det gäller att köra så många varv som möjligt under 24 timmar.

I första hand är tävlingen endast öppen för traditionella landsvägscyklar, men om det fortfarande finns plats när tävlingen närmar sig kommer man även att öppna upp för andra typer av cyklar.

Banan mäter 2087 meter och är relativt flack, men ett antal snäva svängar kan nog hålla ner snittfarten en del, och kräva en del teknik av cyklisten. Banan har används för cykellopp tidigare då man arrangerat GP-lopp på densamma. Senaste vinnaren på GP-loppet var Andreas Arvidsson, CK Fix, där tätklungan snittade 43,7 km/h över 30 km, men det blir nog svårt för ett lag att nå upp till de snitthastigheterna över 24 timmar.

Annons

Den långa tävlingstiden tillsammans med ett relativt kort varv gör att det kommer varvas en hel del på banan. Med en snitthastighet på 30 km/h kommer man hinna 345 varv och totalt ta 3795 höjdmeter.

Räkna med cykelfest på Sturup Raceway i sommar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Imponerande körning av Alexander Wetterhall

Close