Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Kvinnliga cykelprofiler startar podcast tillsammans

Vi vill uppmärksamma er på att cykelbloggarna Elna Dahlstrand och Helena Enqvist slår sina påsar ihop och startar en gemensam cykelpodd. 

fb_cover_podd

I ett pressmeddelande berättar de att tiotalet avsnitt kommer att spelas in och släppas under våren, där Helena och Elna kommer prata om allt från vintercykling till långlopp och hur det är att vara i varsin ände av det berömda livspusslet: Elna är mammaledig med sitt första barn och Helenas dotter har precis blivit vuxen. 

Poddarna kommer att vara mellan 20-30 minuter, lagom långa för att lyssna på i sin helhet under lunchträningen, eftermiddagspromenaden eller morgonpendlingen.

I det första avsnittet får lyssnarna lära känna Helena och Elna lite bättre – tjejerna snackar om hur sin cykelbakgrund och sina infallsvinklar och perspektiv, om allt från premiäromgången av Cykelvasan till att träffa kärleken i en klunga på Vätternrundan och att få valuta för maxpulsen. 

”Vi har så mycket gemensamt och vi brinner för att dela med oss av vår passion för cykelsporten, att inspirera till cykelglädje, skapa ett inkluderande klimat där både män och kvinnor känner sig välkomna, att snacka om allt från vintercykel med alla dess kläder och prylar till teknikträning och att våga börja cykla. Ofta önskar vi att Sverige var en aning mindre avlångt så att vi kunde cykla ihop oftare. Men – med hjälp av varsin mikrofon, lite teknisk research och Skype kan vi snacka cykel ihop och det vill vi dela med oss av till våra följare, läsare och till cykelintresserade poddlyssnare runt om i Sverige.”

Både Elna och Helena har bloggat länge och brinner för att inspirera och dela med sig av sin vardag med cykel och annan träning. Båda två cyklar främst MTB men kompletterar sina cykelstall med landsvägscyklar. Helena cyklar fatbike om vintern och Elna plockar gärna ut crossen mellan varven. Elna har sin bas strax utanför Huskvarna och Helena i Östersund – att padda tillsammans blev ett smart sätt att göra något kul ihop fastän avståndet är långt. 

”Vi är grymma på cykel och vi har olika infallsvinklar där vi kompletterar varandra och vi tycker att det behövs fler tjejer i en annars rätt mansdominerad cykelvärld” säger Helena Enqvist som tog initiativet till podden under en bloggkonferens med Influensers of Sweden i Åre i förra vintern. 

”När vi äntligen fick tid att hänga tillsammans i Åre åkte vi skidor och snackade cykel och som många gånger förr önskade vi att vi bodde närmre varandra så vi kunde hitta på mer kul grejer ihop. Att spela in en cykelpodd är en grym lösning och jag är riktigt peppad på att få dela med mig av mer cykellycka och inspiration tillsammans med Helena” säger Elna Dahlstrand.

Lyssna på podden på www.cykelpodd.se och gilla den gärna på fb.me/cykelpodd 

Fakta Helena:

Bloggar på www.helenaenqvist.se

Har cyklat i 11 år

Annons

MTB: Superior Team XF Team Issue (FS)

LVG: Fuji SLM 1.1 (HT)

FATBIKE: Fuji Wendigo 2.1 

+ Damtralla förstås

Fakta Elna:

Bloggar på www.elnadahlstrand.se

Har cyklat i tio osammanhängande år

MTB: Scott Spark RC 900 WC 2018 (FS)

LVG: Scott CR1 10

CX: Scott Speedster CX

+ Damtralla och vinterhärk

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Cykelsegrare vid parasportgalan

Close