Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Kvalificera dig till amatör-VM

Copenhagen Gran FondoDanska cykelförbundet förväntar sig en invasion av svenskar till deras tävling Copenhagen Gran Fondo som går av stapeln den 1 juni. Tävlingarna är klassade av UCI som World Cycling Tour vilket betyder att de 25 bästa procenten i varje åldersgrupp kvalificerar sig till amatör-VM som avgörs i Slovenien i augusti.

Copenhagen Gran Fondo startare med ett tempolopp över 25 km den 30 maj med start och mål i centrala Helsingör. Dagen efter intar cyklisterna Köpenhamn för ett linjelopp som bland annat låter cyklisterna köra delar av banan som användes under VM 2011 i Rudersdal, då Mark Cavendish till slut stog som segrare.

Intresset för loppet är stor och redan idag, nästan två månader innan start har över 1000 cyklister anmält sig varav nästan 100 är från Sverige.

Annons

”Vi får riktigt många frågor från svenska cyklister, både via mail och på Facebook, och vi vet ju att cykelsporten har växt i Sverige. Därför förväntar vi oss ännu fler svenska deltagare på Copenhagen Gran Fondo och vi är glada att kunna välkomna svenskarna till Danmark”, säger tävlingschefen Jens Kasler.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Vi har testat Beet it – rödbetsjuice

Close