Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Övrigt

Krönika om Lance Armstrongs framtid

Idag kom det en tänkvärd krönika om Lance Armstrong från journaliststudenten Herman Degselius till redaktionen, vi väljer att publicera den rakt upp och ner. Döm själva, skall Lance få en andra chans?

Lance Armstrong berättade sanningen hos Oprah. I alla fall hans sanning. Troligen finns det mer av hans historia i garderoben. Inget konstigt med det – från att ha levt i en livslögn spänt över två decennier, går det inte att ändra beteende över en natt. För Lance Armstrongs del är det viktigt att processen fortsätter om han vill bli en hel människa igen. Lance Armstrong har trampat människor på tårna. Eller – det var en underdrift – han har förstört livet för folk i sin omgivning. Många av dem var tidigare hans närmaste vänner.

En vän till mig hade nio obetalda hyror. Kronofogden kom på besök och tömde lägenheten. Samtidigt som han undrade vart sakerna skulle ta vägen kände han en inre frid – äntligen hade han nått sin botten och kunde be om hjälp för sitt alkohol- och narkotikaberoende. Under sin drogkarriär gjorde han inte många människor glada. Något år innan Kronofogden gästade hans hem hade han avtjänat ett treårigt fängelsestraff. Tre år på kåken ses som en föga smickrande merit när man söker arbete.

Annons

Lance Armstrong har stämt människor till höger och vänster, tjänat enorma pengar på sin idrott och ljugit folk rakt upp i ansiktet. Nu är det många inom cykel- och idrottsvärlden som aldrig mer vill se denna man på idrottens arena. Men ändå, det finns värre brott en människa kan begå. Alla förtjänar väl en andra chans? I alla fall om Lance Armstrong på ett ärligt sätt ser tillbaka på sitt liv och påbörjar en förändring hos sig själv och gottgör dem han sårat. Efter det kan cykelsporten ta tillvara hans kunskaper om doping – för vem om inte han vet hur fuskandet går till.

En som ändrade sitt liv var min kompis. Såg sin del i det hela till varför livet var i ständig nedförsbacke och började eftersom att tala med dem han betett sig illa mot. När det var dags att söka jobb lade han korten på bordet och sade som det var. Idag jobbar han som säljare. Lägenhet har han lyckats få trots tidigare historik och hyran kommer in i tid. På fritiden hjälper han andra alkoholister och narkomaner till ett bättre liv. Lance Armstrong! Gör likt min polare – kanske du också får sova gott om natten och återfå respekten från omgivningen.

3 kommentarer

  1. Hade Lance varit ärlig från början, och nu menar jag uppriktigt – inte den tillrätalagda versionen som han presenterade hos Oprah så kanske. Men då han udner vår, sommar och en bit in på hösten fortsatte “skrämmas” genom sitt agerande, så tyvärr är mitt svar NEJ. Han har förbrukat allt förtroende och möjlighet till att rehabilitera sig genom sporten, dock står det fortfarande öppet att han kan rehabilitera sig på andra sätt.

    //Fritz

  2. Armstrong har trots allt gjort mer nytta än skada för cykelsporten. Dopningen har alltid funnits där, Acquetil, Merckx, Museeuw,…. Armstrong gjorde sporten global, tog in USA, gemene man. Yes, han skall straffas, han har gjort fel,..men det borde gälla samtliga. Just nu är det en häxprocess. Jag är fine med livstid men låt de då gälla Hincapie, Tomas Dekker, Leipheimer med mera. US Postal dopade före Armstrong, så även Festina, Rabobank, ONCE, …,… Varför bara hänga ut EN man? Nu kommer byket åtminstone upp i ljuset..

  3. Mycket bra skrivet tycker jag, och givetvis så tycker jag han ska få en andra chans. Alla människor har rätt till en andra chans och tredje också för den delen. Ha man erkänt och fått ett straff och också suttit av det så SJÄLVKLART!! Armstrong har väl fått det värsta straffet en människa kan få…Han kommer alltid ses som den stora fuskaren och många kommer snacka bakom hans rygg resten av hans liv…Det är straff nog enligt mig. Så kom igen Armstrong!! Jobba dig tillbaka, gör om, gör rätt! Hjälp sporten att bli fri från fuskare. Du om någon vet väl hur? Magnus..

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
MTB-weekend för tjejer
Close