Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Krasch och nyckelbensbrott kan stoppa Hanna Nilssons Girostart

En svår krasch och ett brutet nyckelben riskerar att stoppa Hanna Nilssons start i damernas Giro d´Italia. Kristianstadscyklisten vurpade i belgiska Lotto Tour förra veckan och opererades ett par dagar senare.
– Girot har varit mitt stora mål för säsongen och det känns svårt att släppa tanken på att inte kunna starta. De närmaste dagarna blir avgörande, säger Hanna Nilsson, till vargardacycling.se.
Girot inleds den 2 juli och Hanna Nilsson räknar med att ta ett definitivt beslut i mitten av den här veckan.
– Det kan gå men läkarna säger att det inte är något de rekommenderar. Smärtorna får avgöra, säger Hanna Nilsson, vars nyckelben ”lagats” med hjälp av en titanplatta och sju skruvar.
Det var under den andra etappen av den belgiska touren som olyckan inträffade.
– Jag körde ner i en skarv i vägen och det tog tvärstopp. Jag slog i marken och hamnade i ett litet vattendrag vid sidan av vägen men fick hjälp att ta mig upp. Jag försökte komma igång igen men efter bara tio meter insåg jag att det var kört.
De senaste säsongerna har kantats av skador och olyckor för den 29-åriga skånskan.
– Man hade hoppats att oturen någon gång skulle ta slut. Det här känns verkligen helt sjukt, säger Hanna Nilsson.
Svenskan fick följa ”nystarten” för damernas World från Lotto Soudals teamhus. La Course vanns av nederländskan Demi Vollering. Emilia Fahlin slutade 71:a och Sara Penton körde inte i mål.

Annons
Oturen fortsätter för Hanna Nilsson. Ett brutet nyckelben riskerar att stoppa skånskan från en start i damernas Giro. Foto: @facepeeters

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.