Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Kör 500 km i mellandagarna och tävla om fina priser

The Festive 500 är en utmaning för cyklister över hela världen, och för oss nordbor är det kanske en extra tuff utmaning.

Utmaningen går ut på att logga minst 500 km mellan julafton och nyårsafton. Alla som klarar utmaningen och registrerar sina pass på Strava och anmäler sig till utmaningen får ett vävt armband med The Festive 500:s logotype.

Men tävlingen går inte bara ut på att samla kilometer, vissa gör det i ett svep, andra hinner med den dubbla sträckan, men det är inte något som imponerar på juryn. Det är istället din kreativitet som du tävlar med. Bevisa att du klarat de 500 km på ett så kreativt sätt som möjligt på Strava, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, din blogg eller en helt vanligt brev. Använd hashtagen #festive500.

Bland vinnarna kommer det dras en vinnare som får en plats i Rapha Cent Cols Challange 2014, men det kommer också finnas mängder med andra fina priser att tävla om.

Annons

Historien bakom utmaningen
Julen 2009 bestämde sig Graeme Raeburn, Raphad designchef, för att cykla 1 000 km på en vecka. “Jag tyckte det lät bättre än att bara sitt och äta choklad”, ansåg han och gav sig ut och cyklade mellan julafton och nyårsafton. Han cyklade mer än vad de flesta proffs gjorde under den här veckan.

Året därpå tyckte Rapha att Graemes idé borde nå ut till fler och bestämde därför att utmana världens cyklister. Distansen sattes till något humanare 500 km och därmed var utmaningen “Festive 500” född.

Läs mer och registrera dig här 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Hitta loppen i Europa

Close