Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Klart med tidernas första afrikanska lag på Tour de France

Första afrikanska lagTeam MTN Qhubeka p/b Samsung kommer att bli det första afrikanska laget att starta i Tour de France. Det står klart efter att de fått ett av de fem wildcards som UCI delar ut till årets tävling. ”Det är en dröm som blir verklighet och ett historiskt ögonblick för cyklingen i både Afrika och Världen”, säger laget.
General Manager Brian Smith utvecklar:
”Jag känner mig stolt över att vara en del av den afrikanska cykelhistorien. Det är många personer som lagt ner väldigt mycket arbete på det här och det har varit mycket känslor sedan det blev klart att vi kommer få starta i Tour de France. Det är ett helt nytt kapitel i MTN-Qhubeka p/b Samsungs historiebok och jag hoppas att det kommer bli många mer. Laget handlar om att göra skillnad och vi ser verkligen fram emot att åka till Touren och se till att göra alla våra partners och supportrar nöjda.”
Resan mot touren har varit en resa över sju år. MTN Qhubeka gjorde sin debut i grand tour under förra året då man deltog i Vuelta a Espana. Sedan dess har man signat ett flertal namnkunniga cyklister med bland annat Theo Bos, Boasson Hagen, Tyler Farrar och Stephen Cummings.
Under de här sju åren har huvudprioriteten tillsammans med att prestera på vägarna varit att samla in pengar och sprida kunskapen om välgörenhetsprojektet Qhubeka, som arbetar med att leverera cyklar till kåkstäderna i Afrika. Så här långt har projektet delat ut över 50 000 cyklar sedan 2005, cyklar som dramatiskt ändrar villkoren för de som fått mota dem. Tänk dig själv vilka möjligheter en cykel skulle öppnat om du tidigare alltid varit tvingad att gå vart du än ska.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Slut på stinkande träningskläder

Close