Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Klart för hel SM-vecka i Uppsala

Nu är det klart! Upsala CK arrangerar en SM-vecka med både tempo- och linjelopp för alla landsvägsklasser. SM-veckan kommer att köras vecka 25, från måndag till söndag.

Mycket Pommac på prisutdelning efter 2020 års tempo-SM. I år hålls en samlad SM-vecka.
Det har varit nödlösningar under coronaåren, men nu kan Sveriges äldsta cykelförening Upsala CK ta siktge på att arrangera en hel SM-vecka för en klassisk svensk idrottsgren: cykel på landsväg.

Annons

SM-veckan landsväg 2022 startar måndag 20 juni. Då är de första tempoloppen på programmet medan huvudklasserna kör sina tempolopp på torsdagen. Och det avslutas helgen 25–26 juni med linjeloppen för juniorer och seniorer.

”Vi ser verkligen fram emot en SM-vecka där vi samlas på ett ställe och gör upp om SM-medaljerna! Upsala CK har ju under flera år visat sin styrka som arrangör då föreningen både har arrangerat UCI-tävlingar och SM-tävlingar”, säger förbundskaptenen Lucas Persson och assisterande förbundskaptenen Alexander Wetterhall som också är tävlingsansvariga för landsväg på Svenska Cykelförbundet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.