Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Klart för cykelfest i Uppsala

SBW_2013Med start klockan 15.00 i eftermiddag drar en av Sveriges största cykelhelger igång – UNT Bike Weekend i Uppsala. I grunden handlar det om världens äldsta cykeltävling som avgjorts i obruten följd och när cyklisterna på lördag ställer upp sig på startlinjen för Scandinavian Race är det för 107 året i följd. (Det finns äldre cykeltävlingar i bland annat Frankrike, men dessa har haft uppehåll vid världskrigen).

Motionsloppet Skandisloppet inleder helgen med första start klockan 8.00, men det är vid lunchtid som det verkligen drar ihop sig för tävling på riktigt. För klockan 12.00 startar Scandinavian Race som i år har deltagare från bland annat Italien, Paraguay, Estland och Spanien, samt inte minst några av våra duktigaste svenska cyklister.

Bland annat hittar vi våra just nu starkaste lag i Team Tre Berg-Bianchi samt Bliz-Merida. Där finns också förra årets vinnare i danska Team Riwal. Team Argon 18 har kört mycket nere på kontinenten och är garanterat sugna på att visa upp sig på hemmaplan. Men räkna med att dessa kommer få det hett om öronen då flera andra utländska lag garanterat inte rest till Uppsala för att semestra, utan säkerligen vill ha en del av prispengarna med sig hem.

Andra svenska lag som ställer upp och som säkert kan vara med långt framme är alltid starka CK Hymer samt Motala AIF med bland annat Christofer Stevensson och Johan Landström. CK Bure från Halmstad som har ett ungt och hungrigt lag har dessutom lånat in Freddy Johansson som har bra tyck i benen, och får han en lucka så kommer det garanterat att bjudas på dramatik.

Publiken i Uppsala håller säkert en extra tumme för formstarka Staffan Arvidsson.

Ett intressant lag är Dalarna som satt ihop ett distriktslag med cyklister som håller till i dessa trakter. Där hittar vi bland annat Smålänningen?? Albin Larsson som gör debut. Albin har farten i generna då hans farbror numera bor i Monaco och lystrar till namnet Gustav.

Annons

Tävlingarna fortsätter sedan på söndagen med ett GP-lopp och ett MTB-lopp. Vi återkommer inom kort med en förhandstitt på startfältet även i MTB-loppet.

Vi önskar såväl cyklister som arrangörer stort lycka till!

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Säsongspremiär för långloppscupen

Close