Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Kim Magnusson får proffskontrakt med världsstallet

pkxzveilfkzrplux9grc
Kim Magnusson fick efter linje-SM tidigare i år ikläda sig den svenska mästartröjan. Foto: Niklas Wallner

Kim Magnusson har skrivit på för WorldTourlaget Team EF Education First – Drapac p/b Cannondale, tidigare känt som Cannondale-Drapac. Det innebär att cyklingen blir på heltid och på högsta möjliga nivå för den 25-årige svenske mästaren. Stallets största bedrift på senare tid är andraplatsen i Tour de France 2017. “Det här är mitt viktigaste steg i karriären hittills”, säger han till Cyclingnews.com

Magnusson tar klivet upp till världstouren efter tre år med stallet Team Tre Berg. Han kommer att göra sitt första framträdande med sitt nya stall under “Rouleur Classic” i London under veckan där tävlingstället för 2018 kommer att visas upp.

“Under de senaste åren har jag jobbat hårt i träningen med hjälp av Thomas Löfkvist, och det känns som att det här är rätt tidpunkt att ta nästa kliv”, säger Magnusson till Cyclingnews.com.

Annons

“Jag är ivrig att få viktiga erfarenheter med ett stort lag under ett viktigt år av min karriär”, tillägger han.

 

Tags : Kim Magnusson

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Team Sky’s dominans driver fram ny regel

Close