Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Kedjeproblem satte stopp för Hanna Nilsson

Mekaniska problem gjorde att Hanna Nilsson aldrig fick chansen att blanda sig i toppstriden i det belgiska World Tour-loppet. Foto: @facepeeters

Oturen verkar aldrig ta slut för Hanna Nilsson. Efter att ha återhämtat sig från den matförgiftning hon drabbades av för drygt en vecka sedan hade Kristianstadscyklisten stora förhoppningar inför World Tour-tävlingen i Liége. Då satte kedjan stopp.
– Jag är besviken, frustrerad och förbannad. Nu hade jag chansen att visa vad jag går för. Och så slutar det så här, säger Hanna Nilsson till vargardacycling.se
Det var på toppen av den första rejäla stigningen det hände. Hanna låg med i tätklungan – men plötsligt tog det tvärstopp.
– Kedjan hade kilat fast sig stenhårt när jag skulle växla. Jag har inget riktigt svar på hur det kunde hända.
Servicebilen låg långt bak och Hanna fick själv försöka att rycka loss kedjan.
– Till slut fick jag ordning på det och jagade som en dåre under några mil men loppet var ju över, säger Hanna som kom i mål som 68:a, nära 15 minuter efter segrande Demi Vollering.
Nu väntar några veckors vila innan Hanna sätter sig på tävlingscykeln igen.
– Nu ställer jag undan den så jag slipper se den på ett tag. Men det var ju inte med den här känslan jag ville gå in i en viloperiod.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Cykelträna med pollenallergi

Close