Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Julia Borgström tog UCI-poäng i World Tour-debut

En ny generation inom svensk damcykel har börjat visa sig på allvar.
Nyligen gjorde 19-åriga Wilma Olausson debut i World Tour – och under söndagen var det dags för jämngamla Höllvikencyklisten Julia Borgström att ta plats bland världens bästa.
Skånskan slutade som 40:e i sin första World Tour och plockade UCI-poäng i belgiska klassikern Gent-Wewelgem.
– En häftig upplevelse. Att känna att jag ändå var med i spelet så länge var fantastiskt. Jag fick visa vad jag går för och det betyder mycket inför nästa år, säger Julia Borgström till vargardacycling.se.
Julia, som handplockats till nederländska framtidssatsningen NXTG Racing, var före bland annat Emilia Fahlin i resultatlistan.
– Det är jättekul att se hennes prestation. Hon har verkligen potential att utvecklas till något riktigt bra, säger Emilia Fahlin.
Själv dras hon fortfarande med sviter efter den handskada hon nyligen drabbades av.
– Jag kontrollerar inte cykeln perfekt och vågade inte riktigt fightas för position. Och då funkar det inte i de här sammanhangen, säger Emilia Fahlin som slutade 43:a, med samma tid som Julia Borgström, 3,48 minuter efter segrade belgiskan Jolien D´Hoore.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Specialized Aethos är en superlätt premiumhoj utan race-ambitioner

Close