Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTBSvenskar utomlands

Jenny 2 x 2:a i Cairns

Efter den härliga svenskdagen i fredags nere ”down under” blev det tuffare för Alexandra Engen när XC-loppet avgjordet på söndagen. Engen hängde med hjälpligt och efter första varvet låg hon 48 sekunder efter. Med drygt tre varv kvar ligger hon flera minuter efter täten och råkar då även ut för en punktering och får gå nästan ett helt varv innan hon kan få ett nytt hjul och hoppa upp i sadeln igen. Men då är hon redan för långt efter och blir snart avplockad av bana eftersom hon är för långt efter. ”Jag fick i alla fall en trevlig promenad inför den stora publiken”, sammanfattar hon själv dagen.

Emil Lindgren kunde inte riktigt följa upp den fina fjärdeplatsen från fredagens spritlopp, men körde ändå bra och gick till slut i mål på en 16:e plats, drygt 4 minuter efter.

Annons

Dagens glädjeämne var även den här gången Jenny Rissveds, som hade favoritskapet på sig i U23-klassen efter att hon vunnit den första deltävlingen i Sydafrika. Jenny, som var tvåa efter Engen i fredagens sprint, körde starkt även på söndagen och även om hon den här gången fick ge sig mot tyskan Grobert var det bara med 10 sekunder och bak till tredjeplatsen var det över en minut. En seger och en andraplats gör att Jenny nu har en mycket fin utgångspunkt för fortsättningen av XC-cupen.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Lite resultat från helgen

Close