Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Järvsö inviger världsunik Skills Park

Nu på måndag den 29 juli klockan 17.00 invigs den första delen av Järvsö Skills Park – en ny världsunik cykelarena.

Foto: Daniel Norée

 Järvsö Skills Park ligger mitt i Järvsö intill Doktorsdammen och byggs av Järvsö Bergscykelklubb, en ideell förening. Den första delen invigs nu på måndag och är en Pump Track helt i asfalt som byggs av Velosolutions. Det unika med denna är att det även finns en ”bowl” i mitten som bjuder in till en väldigt kreativ och kul cykling. Velosolutions är världsledande när det kommer till Pump Track-banor och den som nu byggs i Järvsö är deras första i Skandinavien.

Klubben satsar 8.5 miljoner kronor och förutom Pump Track banan så byggs även en Dual bana (även den i asfalt) – det är två identiska banor där man kan cykla mot varandra. Dual banan ska vara klar till slutet av augusti. Ett teknik- och balansträningsområde ska vara klart hösten 2019 och ett dirt/freeride-område kommer byggas våren 2020.  

Den 23-25 augusti testas arenan då det arrangeras VM-kval i Pump Track – Red Bull Pump Track World Championship Qualifier 2019, som är en del av Wheellove Järvsö, en cykelfest som pågår den helgen och kommer locka mycket folk.  

– Det känns så roligt att inviga den helt nya Pump Track banan på måndag och att äntligen få se den i bruk. Det har varit hårt jobb dygnet runt de senaste veckorna, säger Fredrik Jelk, Ordförande, Järvsö Bergscykelklubb.

Annons

– Att vi, tillsammans med våra finansiärer, kunnat möjliggöra denna satsning känns fantastiskt. Det bubblar i Järvsö nu, parken vi bygger, Downhill-parken, det nya cykelhotellet och kommande cykelleder. Nu hoppas vi på en stor uppslutning på måndag och alla är välkomna, säger Amanda Sandahl, Projektledare, Järvsö Bergscykelklubb.

Invigingen sker: måndagen den 29 juli, 17.00-19.00;

17.00 Öppningstal av Kommunalrådet Markus Evensson, Grundaren av Velosolutions Claudio Caluori och klubbens ordförande Fredrik Jelk

Järvsö Bergscykel Park och Järvsö Cykelservice är på plats med lånecyklar och Hanna Dubeau-Jonsson och Alexander Bäckwall finns i banan och kan ge tips till de som vill.

Foto: Velosolutions

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
HÅRDTRÄNING OCH HÄLSA – GÅR DE HAND I HAND?

Close