Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
CrossÖvrigt

Italienska FaBike vill satsa på den svenska marknaden

FaBikeItalienska cykeltillverkaren FaBike satsar på den svenska marknaden och söker distributörer som är intresserade av att sälja deras mångsidiga och läckra cyklar. Vi tog ett snack med grundaren Fabio Putzolu om utvecklingen och om vad FaBike egentligen handlar om.

Fabio startade FaBike 2011 eftersom han tyckte att det saknades en mångsidig, dynamisk cykel som samtidigt såg snygg ut. ”Jag ville använda det bästa materialet och få ut maximal prestanda från det som den moderna tekniken erbjöd”, förklarar han.

Resultatet blev FaBike som från grunden är en kolfiberram som är den mest mångsidiga och anpassningsbara ramen på marknaden. Från en FaBike-ram kan du sedan själv konstruera allt ifrån en landsvägsracer till en cykelcross eller till och med en pendlingsfixie. ”Ramen är så pass mångsidig att du till och med kan bygga den med remdrivning utan spännare”, fortsätter han.

FaBike”Vi har valt att kalla vår ram för en ’kreativ ram’”, berättar han. ”Det beror på att det aldrig förr har funnits en så mångsidig ram som kan utgöra grunden till så många olika typer av cyklar.

FaBike visades för första gången upp på Eurobike i höstas och sedan dess har man sålt cyklar till bland annat Italien, USA, Australien, Brasilien, Thailand och Japan. Och nu tror man också att de allt mer stilmedvetna cyklisterna i Sverige ska nappa på FaBikes läckra design och möjligheterna att bygga en cykel exakt som du vill ha den.

Annons

”Vår målgrupp är ganska bred”, berättar Fabio. ”Generellt sett så tror jag att vår största målgrupp är cyklisten som vill ha en cykel som de kan anpassa exakt efter sina egna önskemål. Men också den som vill ha en exklusiv och unik produkt. Något som ingen annan har, något annorlunda. Jag tror också att våra cyklar kommer att gillas av de som är intresserade av design”.

När du köper en FaBike kan du helt själv bestämma hur du vill att ramen ska utrustas, men för att hjälpa köparna på vägen har man tagit fram tre stycken standardmodeller som man kan använda som grund för sin egen unika cykel.

  • FaBikeFaBike Venti är en standardracer som väger in på respektabla 7,1 kg.
  • FaBike Dieci är en stads- eller touringcykel med rakt styre och 10 växlar som inte väger mer än 6,7 kg.
  • FaBike Uno (som du kan få med kedja eller rem) är en cykel med frinav eller fixienav och som inte väger mer än 6,1 kg med bromsar, eller extrema 5,7 kg utan bromsar.

”Men vi är alltid beredda att lyssna på våra kunder och gör vårt bästa för att uppfylla deras önskemål”, avslutar Fabio.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Mental träning som hjälper dig bli av med dina rädslor och oro

Close