Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Isabelle Söderberg svårt skadad efter krasch i Tjeckien

Isabelle Andersson

Duktiga OS-cyklisten Isabelle Söderberg, Cramo Go:Green skadades allvarligt efter en otäck krasch under torsdagen.

Vad Cycling Plus erfar var det ett stort hål i vägen med två kilometer kvar av den första etappen av Gracia Orlová i Tjeckien. Tjejerna låg och sökte positioner inför den avslutande spurten när den stora gropen orsakade en jättekrasch. Cramo Go:Green hade två cyklister med i olyckan och utöver Isabelle var också Hanna Nilsson involverad i olyckan, men hon skall enligt uppgifter klarat sig utan skelettskador.

Situationen för Isabelle är däremot betydligt sämre. Hon har slagit ut flera tänder, slitit upp läppen och verkar ha frakturer på käken, skulderbladet, armen och vid röntgenundersökningen upptäckte man även en skada på en ryggkota. Under natten till fredagen har Isabelle opererats under fem till sex timmar. Utgången av operationen är i skrivande stund oklar. Får vi mer uppgifter kommer artikeln uppdateras.

Annons

Isabelle hade ett uttalat mål att ta medaljer vid OS i Rio, men just nu skall nog den stora målsättningen vara att komma upp på cykeln igen under den här säsongen. “Operationen i natt har gått bra, men det är fortfarande för tidigt att säga någon om hur lång rehabtiden kan bli”, säger teamchefen Martin Alriksson till Cycling Plus nu på fredagsmorgonen.

Under tisdagen berättade teamchefen Martin Alriksson att Isabelle mår bra efter omständigheterna och kunnat ta några steg och man hoppas att hon kan få klartecken att flygas hem till Uppsala inom några dagar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Resemedicin som bok eller app

Close