Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Isabelle Söderberg ny förbundskapten

Pressmeddelande från SCF:

Svenska Cykelförbundet har utsett Isabelle Söderberg från Uppsala till förbundskapten för damjuniorer landsväg. Valet av Söderberg kommer att ge de svenska damjuniorerna chansen inspireras av en rutinerad cyklist som gjort exakt samma resa som de är på väg att göra.

Uppdraget som förbundskapten innebär att leda och stötta damjuniorerna vid landslagsuppdrag men också att ge dem en bra grund och förberedelse för en eventuell framtida elitkarriär. Isabelle kommer också att leda damjuniorerna vid mästerskap som EM och VM.

Isabelle Söderberg har lång erfarenhet inom cykelsporten, som framgångsrik professionell cyklist med ett OS i bagaget och som ungdomsledare.

”Det är riktigt kul att få in Isabelle Söderberg som förbundskapten för damjuniorer, landsväg. Isabelle Söderberg har mycket att tillföra de unga tjejerna då hon själv gjort samma resa som de är på väg att göra. Hon vet exakt vad som behövs och kommer att kunna ge cyklisterna ett förstklassigt stöd”, säger Jonas Ljungblad, sportchef på Svenska Cykelförbundet. “Redan under förra säsongen var hon med som ledare på Ungdoms-OS, där hon gjorde ett mycket bra jobb”, fortsätter Jonas.

Isabelle körde själv i svenska landslaget redan som junior och även under sina sex år som professionell landsvägscyklist. Till vardags bor Isabelle i Falun där hon studerar Sport Management på Högskolan Dalarna. Cyklar gör hon fortfarande, bland annat kör hon en del mountainbike med Team Ormsalva.

Annons

”Det betyder mycket för mig att jag fått förtroendet för att axla rollen som förbundskapten. Jag tror att jag som tjej kan komma närmare våra damjuniorer och ge dem en trygghet. Min erfarenhet både som professionell och i landslaget har gett mig erfarenheter jag vill dela med mig av till de unga tjejerna. Jag vill inspirera dem till deras utveckling inom cykelsporten”, säger Isabelle Söderberg om sitt nya uppdrag.

Isabelle förbereder sig nu för sitt första uppdrag som förbundskapten på Nations Cup (läs världscup) där alla de bästa länderna deltar. Tävlingen går i tyska Albstadt den 10-12 juni, ett samarbete med danska juniorlandslaget. Damjuniorerna som ska med på den resan tas ut i slutet av maj.

Damjuniorernas nya förbundskapten, Isabelle Söderberg. Foto: Valentin Baat/Team Ormsalva
Damjuniorernas nya förbundskapten, Isabelle Söderberg. Foto: Valentin Baat/Team Ormsalva

 

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Jobb: Biketoyz vill skruva upp servicen
Close