Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Intervjuer

Intervju med Fredrik ”Seglarn” Edin

Foto: Valentin Baat
Foto: Valentin Baat

2007 bestämde sig Fredrik Edin för att köra en deltävling i Sverigecupen. ”Jag tyckte att jag var en hyfsad cyklist, så det borde ju vara rätt kul”, minns han. Resultatet minns han också… ”Det gick fullständigt åt skogen. Jag blev tvärsist”, skrattar han. Men nederlaget tog inte så hårt på honom utan istället tog han tillvara på de kunskaper om träningslära som han fick under sina studier på GIH och gjorde en seriös träningsplanering och strukturerade upp sin träning enligt aktuell forskning och sina egna erfarenheter. ”Jag satte upp ett mål att jag skulle ta en OS-plats till London, fyra år senare”, berättar han. Att ta sig från sista plats i Sverigecupen till att vara med och fightas om en plats i en OS-trupp på fyra år är kanske en lite väl tuff målsättning, men flera av Fredriks mål slog in och när det var dags för London-OS hade Fredrik kommit så pass långt att han tillhörde topp 10 i Sverige. Men det sista steget till en OS-biljett räckte det inte till, delvis på grund av att säsongen 2012 till stor del spolierades av ett infekterat sår som vägrade läka.

Men inför de senaste två säsongerna har Fredrik kunnat träna och tävla som han tänkt sig. Dessutom har han dragit ner på tävlandet, och fokuserar mer på att prestera på de tävlingar som han startar i. Det har gett resultat, och vid i princip varje start är han med och fightas om platserna på pallen. Den stora triumfen kom i höstas när han blev första cyklist att passera mållinjen på SM i cyclocross på hemmaplan i Göteborg. ”Att få vinna ett SM-tecken var fantastiskt. Det har ju varit en målsättning sedan man var lite”, berättar han.

Fredrik avslutar också med att ge lite träningstips till oss vanliga motionärer. ”Återhämtningspassen är sjukt underskattade”, berättar han. ”Mitt favoritpass är när jag tar på mig mina bästa cykelkläder, cykla genom stan, eller ta en sväng över favoritstigen och njuter av solen. Mot slutet stannar jag gärna och tar en fika i solskenet också”.

Annons

Läs hela intervjun med Fredrik Edin i nya numret av Allt Om MTB som finns ute i butik idag.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Alla vinnare i vår julkalender 2014

Close