Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Intervjuer

Intervju med Christofer Stevenson som tar timeout

Christofer StevensonFörra årets Svenska mästare på linjeloppet, Christofer Stevenson, har bestämt sig för att lägga ner sin internationella satsning, eller i alla fall ta en paus från den.

Efter en tuff säsong där hösten blivit allt annat än framgångsrik, troligen på grund av överträning känner Christofer att det är dags att göra någonting nytt.

”Det känns som att jag inte kommer längre”, berättar han för Cycling Plus när vi ringer upp honom. ”Jag har nog helt enkelt blivit för gammal, och de flesta lagen satsar hellre på yngre folk”, förklarar han.

Istället för en fortsatt internationell satsning kommer vi få se Christofer mer på hemmaplan i fortsättningen. ”Jag kommer inte sluta med cyklingen, men jag kommer köra mer tävlingar i Sverige istället”, berättar han. Någon ny klubb eller lag i Sverige har inte den forne mästaren gjort klart med ännu. ”Det är ingen brådska, säsongen drar ju inte igång förrän i april.”

Istället för att lägga stora delar av vintern på olika träningsläger vid Medelhavet kommer Christofer nu istället satsa på studierna och sedan snart två månader sedan pluggar han Sports Management på Dala Sports Academy i Falun. ”Det är intressant och jag lär mig mycket nytt som man blir sugen på att testa på sig själv”, säger han.

Annons

Senast Christofer gjorde en hel säsong i Sverige var 2005 då han representerade Mälarenergi, och sedan dess har det varit full satsning ute i Europa som gäller, framför allt på continentalnivå. Christofer tycker själv att det är lite synd att han aldrig riktigt fått chansen i något större lag, ”Det känns som att jag varit bättre än många som kör på högsta nivån, men jag har aldrig riktigt fått chansen”, kommenterar han det hela. Men under de åtta åren ute i Europa har han ändå åstadkommit en hel del.

Själv rankar han mästartröjan på linjeloppet 2012 som den största segern i karriären. ”Mästartröjan har varit målet under hela karriären, så det var väldigt kul när jag tog hem den”, avslöjar han. Men även totalsegern på etapploppet Tour de Loir et Cher i Frankrike 2008 och 8:e platsen på 1.HC loppet Philadelphia International Championship i USA, 2009, tycker han varit andra en höjdpunkter i karriären.

Vi önskar Christofer lycka till med satsningen på både studier och med cyklingen på hemmaplan och ser till fram emot att se honom på den svenska cykelscenen under 2014.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Vårgårda MTB får internationell status

Close