Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägTävlingsnytt landsväg

Notis: Inget mer Team Sky efter 2019

Under dagen har nyheten briserat inom cykelvärlden att Sky efter säsongen 2019 kommer avsluta sitt stöd till cykellaget Team Sky, vilka därmed kommer bli tvungna att säka nya huvudsponsorer för att kunna fortsätta sin verksamhet. Det är ingen lätt uppgift om man tänker sig att prestera på samma dominanta nivå som tidigare, med tanke på att laget har en enormt mycket större budget än de övriga proffslagen samtidigt som till och med det allra vinstrikaste laget – Quickstep – haft stora svårigheter med att säkra sponsorer. Från lagets håll hörs positiva tongångar som antyder att de ser med tillförsikt på möjligheterna att fortsätta i samma anda, bland annat från Chris Froome som hoppas kunna säkra sin femte TdF-titel i sommar, och lagets chef David Brailsford.

Bland cykelfans är reaktionerna blandade, då till och med UCI:s president tidigare gett uttryck för att Team Skys dominans hotat intresset för sporten. Samtidigt är det naturligtvis ett tecken på krisen som professionell cykelsport befinner sig med avseende på sina ekonomiska strukturer, där flera lag gett uttryck för att den traditionella modellen för sponsring av cykellag har sett sitt bäst-före-datum. En logga på tröjan är inte nog längre, som det har hetat från vissa kommentatorer.

Från Skys håll har inga kommentarer gjorts om huruvida beslutet påverkats av de senaste årens rykten kring oetiska metoder för att nå framgång. Men enligt vissa rykten är beslutet snarare en konsekvens av bolaget Skys inre angelägenheter, då det skett ägarförändringar som kan ha haft betydelse.

Annons

Kanske blir 2019 det sista året när vi får se fem cyklister från samma lag leda en tätgrupp på tio uppför en avgörande stigning i Tour de France, vilket är den nidbild som målats upp av Team Skys dominans. Eller så visar Team Sky varför de är ett lag som inget annat, och hittar de sponsorer som krävs för att fortsätta dominera i de stora treveckorsloppen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
PROVKÖRT: TREK MADONE SLR 9 DISC

Close