Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Inget CX-SM i Västerås

Med hänsyn till pandemin har arrangörerna av cykelcross-SM i Västerås valt att ställa in årets SM som skulle gått av stapeln nu under november, kort efter att SCF kommit ut med nya rekommendationer för cykelrelaterad verksamhet framöver. Här nedan finns informationen, saxad från förbundets egen hemsida:

SCF:s förbundsstyrelse har den 1 november fattat vägledande beslut om tränings- och tävlingsverksamheten i de regioner som omfattas av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd. Styrelsen har även beslutat om att ställa in all nationell tävlingsverksamhet under november, samt att ingen landslagsverksamhet ska ske under november.

Folkhälsomyndigheten har i samråd med smittskyddsläkare i sex av landets regioner infört regionala allmänna råd. Då en majoritet av Sveriges cyklister bor i en region som omfattas av de allmänna råden, som bland annat inskränker resandet i berörda regioner, är förbundsstyrelsens bedömning att det inte är möjligt att genomföra nationella tävlingar. Här hittar du information om vilka regioner som berörs i nuläget.

Svenska Cykelförbundets styrelse har därför beslutat om följande:

Nationella tävlingar: Ställs in under hela november

Landslagsverksamhet: Ställs in under hela november

Resor: Resor för förbundsrepresentanter och personal stoppas under november. Kanslipersonal ska i möjligaste mån arbeta hemifrån och undvika kollektivtrafik.

Distriktstävlingar: Bör ställas in i de regioner som omfattas av de nya allmänna råden.

Annons

Klubbträningar: Bör ställas in i de regioner som omfattas av de allmänna råden – med undantag för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Klubbtävlingar: Bör ställas in i de regioner som omfattas av de allmänna råden – med undantag för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Utbildningar i SCF:s regi: Ställs in under hela november

SCF har kontaktat arrangörer som berörs av det nationella tävlingsstoppet. Alternativa datum för när eller om berörda tävlingar ska genomföras  kommuniceras när beslut är tagna.

Svenska Cykelförbundet uppmanar både enskilda cyklister och cykelklubbar i berörda regioner att följa de regionala restriktioner som tagits fram av Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkare i respektive region. Den som är osäker på vad som gäller ska i första hand vända sig till regional smittskyddsläkare.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
9 EVERESTING-TIPS

Close