Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Inga framgångar för svenskor i Flandern

För tio år sedan vann Annemiek van Vleuten klassiska cykelloppet Flandern Runt för första gången. På påskdagen var det dags igen.
– Jag har faktiskt väntat på det här ögonblicket sedan segern 2011. Nu har alla bitar fallit på plats, säger den nederländska flerfaldiga världsmästarinnan till cyclingnews.com.

Hon attackerade i sista backen och kunde hålla undan för en mindre jagande grupp, där de flesta var med och gick runt. Bland annat regerande världsmästarinnan Anna van der Breggen, och ett antal av de starkaste cyklisterna i klungan.

De svenska World Tour-cyklisterna hamnade lite längre ned i resultatlistan. Hanna Nilsson åkte med huvudklungan in som 48:a, Emilia Fahlin slutade 63:a, Sara Penton 70 och Caroline Andersson fick inget resultat noterat.
– Det här var inte vad jag hoppats på. Det fanns inte den riktiga kraften i benen. Uppenbarligen saknas det lite på dagsformen, jag vet att jag kan bättre än så här, säger Hanna Nilsson, till vargardacycling.se.

Annons
Hanna Nilsson blev bästa svenska i klassiska Flandern Runt. Foto: @facepeeters

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Vätternrundan lanserar virtuell träningsserie

Close