Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Svenskar utomlands

Inför tjejernas första och Maddes sista landslagsuppdrag

Cholet Pays de Loire DamesImorgon, söndag, körs Cholet Pays de Loire Dames i Frankrike och Sverige har valt att skicka ett landslag till denna tävling. Det kommer bli säsongsdebut för tjejerna i landslagsdressen och samtidigt blir det förhoppningsvis också en avskedsfest för avgående sportchefen Madeleine Lindberg.

Laget som åker till Frankrike är Hanna Helamb, Emma Johansson, Sara Mustonen, Alexandra Nessmar, Madelene Olsson, Isabelle Söderberg och Martina Thomasson.

Madde tror att tjejerna har goda chanser att placera sig väl i Frankrike. ”Emma vann här 2011 och den bedriften får hon gärna upprepa i år igen”, säger Madde. ”Vi åker till Frankrike för att vinna”.

Emma Johansson är naturligt lagets etta och om hon känner sig pigg kommer fokus bli att ge henne bästa möjliga förutsättningar till en bättre placering än alla de tredjeplatser hon har radat upp hittills i år. ”Jag är rätt trött på alla tredjeplatser”, säger Emma. Snart är hon inte längre silver-Emma, det börjar mer likna brons-Emma. ”Jag hoppas jag kan åka tillbaka till Cholet och kopiera mitt senaste lopp och seger där”, säger hon.

Laget som skall hjälpa Emma till en seger, och förhoppningsvis också placera sig långt fram är en blandning av rutinerade cyklister och några debutanter. ”Debutanterna lär sig otroligt mycket av att få vara med i skarpt läge runt cyklister som Emma, Sara, Isabelle med flera”, säger Madde. ”Jag har tagit ut cyklister som kommit igång och tävlat. Det finns fler starka svenska namn som saknas i den här laguppställningen som är på läger eller med sina lag, men jag tycker att laget till Cholet känns mycket bra”, säger Madde. ”Med Emma i laget kan det öppna sig möjligheter för andra cyklister i laget så det gäller att vara vaksam och ta dom chanser som ges”, fortsätter Madde.

Annons

En av de uttagna cyklisterna till laget är hårdsatsande Uppsalacyklisten Isabelle Söderberg. Hon har kört tre lopp i Belgien i år, och känner att vinterträningen fungerat perfekt och hon ser verkligen fram emot tävlingen i helgen ”Det skall bli otroligt roligt”, säger hon till Cycling Plus. ”Vi åker dit med ett starkt lag. Jag tror helt klart vi ska fixa fina placeringar där!”, avslutar hon.

Cycling Plus önskar Madde och hela laget stort lycka till i Frankrike och hoppas att Maddes önskescenario slår in ”Då kommer det en ensam svensk cyklist in på upploppet och vinner tävingen”.

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
8 saker att undvika för att inte avslöjas som nybörjare

Close