Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Inför Sweden Bike Expo: Shimano Nordic bjuder på hela fyra montrar

Nu är det mindre än två dagar kvar tills det är dags. På fredag vid lunchtid slår vi upp portarna till Älvsjömässan och Sweden Bike Expo.

Sist (men definitivt inte minst) ut i våra intervjuer med några av utställarna är Shimano Nordic.

Shimano Nordic har betydligt mer än bara växel- och bromssystem i sitt utbud, vilket kommer märkas på Sweden Bike Expo. Vi slog en signal till Rikard Ohlsson som är marknadskoordinator för Shimano Nordic i Sverige.

”Vi kommer att ha fyra montrar på Sweden Bike Expo”, berättar Rikard. Tre av dem kommer på mässkartan att se ut som en stor monter, men det är egentligen bara formalia, när besökarna kommer dit kommer det vara tre olika montrar med helt olika inriktning.

Då tar vi dem i tur och ordning, vilken blir den första montern?
”Det blir Shimanos monter i så fall. Den kommer att vara uppdelad i fyra olika kategorier: Landsväg, MTB, Triathlon och elcykelkonceptet. I varje kategori kommer vi visa upp komponenter, kläder, skor, prylar och så vidare inom respektive segment. Vi har tidigare år sett att många har frågor om framför allt våra komponenter och det kommer finnas personal där som kan svara på alla frågor. Dessutom har vi några demostationer där man till exempel kan titta på hur våra elektroniska system fungerar med bland annat automatisk framväxel.”

Monter nummer två då?
”Det blir en monter för vårt klädmärke Pearl Izumi. Den kommer vi ha tillsammans med Cykloteket så att du som besökare också kan köpa kläder direkt på mässan. Det kommer inte handla om en outlet med gamla hyllvärmare utan mässrea på våra ordinarie produkter. Det kommer finnas personal på plats för att hjälpa besökarna att hitta rätt produkter. Eftersom vi inte kommer att kunna ha obegränsat med produkter med oss finns det risk för att en del produkter och storlekar kan ta slut, men då går det alltid att beställa så skickar Cykloteket hem det till dig inom några dagar”, tipsar Rikard.

Det var halvvägs, vad kommer ni mer att visa upp?
”Den tredje montern kommer bli en ganska annorlunda monter, den kommer nämligen vara 2 x 17 meter. Där kommer vi visa upp vårt stora sortiment av hjälmar från Bell och Giro samt våra däck från Vittoria.

Det finns så enormt mycket olika hjälmar, inte bara landvägshjälmar och standardhjälmar, och vi i Sverige är rätt dåliga på att inse att det finns hjälmar för alla typer av cyklister och huvuden, men vi hoppas att vi genom vår långa monter ska kunna visa vilket utbud som det finns. Vi kommer också satsa på att visa upp MIPS-systemet som visat sig vara ett system som skyddar huvudet betydligt bättre mot framför allt fallskador med fart. Vissa butiker har till och med helt gått över till att bara sälja hjälmar med MIPS. Trots att de är lite dyrare så tror vi att konsumenterna gärna betalar det för en lite säkrare hjälm.

Annons

Jag tror också att vi kommer att få en helt ny kategori av hjälmköpare i och med att försäljningen av elcyklar ökar allt mer. Plötsligt börjar många pendlingscyklister komma upp i helt andra farter och då ökar behovet och intresset för att skydda sig.

I den avlånga montern kommer det utöver hjälmar också visas upp däck från Vittoria. Tidigare har man sålt landsvägsdäck under namnet Vittoria och MTB-däck under namnet Geax, men i grund och botten har det handlat om samma företag. Från och med 2016 lämnar man Geax, som haft ett lite skamfilat rykte om att vara lite för tunga, och lägger hela sortimentet under varumärket Vittoria. De nya MTB-däcken är betydligt konkurrenskraftigare när det gäller vikten”, berättar Rikard.

Fjärde montern har jag listat ut handlar om elcyklar, kan du berätta lite om den också?
”Ja, vi kommer att ha en egen monter dedikerad för elcyklar. Den blir inte tillsammans med de övriga av våra montrar utan kommer att vara belägen vid testbanan. Eldrivsystemen är och kommer att bli en allt viktigare marknad för Shimano. Precis som med övriga komponenter tillverkar vi inga kompletta elcyklar, utan endast eldrivsystem som motorer och styrenheter, som sedan andra tillverkare kan bygga in på sina cyklar. För den som står i begrepp till att köpa sig en elcykel så är det viktigt att titta på vilket drivsystem som man har behöv av. Det är stor skillnad på att köra en cykel med central drivning eller en cykel med drivning på framhjulet. I vår monter och på testbanan kan du som besökare prova på alla de typer av drivsystem som Shimano erbjuder.”

Det är alltså ett stort utbud av produkter som Shimano Nordic kommer att visa upp. Så missa inte ett besök i deras monter när du besöker Sweden Bike Expo den 18-20 mars.

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Sugen på att testa triathlon?

Close