Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Inför Sweden Bike Expo: Nishiki + DT = SANT

Nu är det mindre än en vecka kvar till Svenska mässans portar i Älvsjö slås upp för Sweden Bike Expo. En av utställarna är Unicykel som mest är kända för det Göteborgsbaserade cykelmärket Nishiki.

Sedan några månader tillbaka ingår Unicykel och Nishiki i den danska koncernen HF Ch

Principa är ett nytt märke på den svenska marknaden och kommer att distribueras av Unicykel - bolaget bakom Nishiki.
Principa är ett nytt märke på den svenska marknaden och kommer att distribueras av Unicykel – bolaget bakom Nishiki.

ristiansen, vilket öppnat upp för helt nya möjligheter. ”Det är som en enda stor godispåse”, skrattar Tommy Lager på Unicykel när vi pratar med honom.

Framför allt är det två Sverigepremiärer som kommer visas upp på i montern.

Först ut är en direkt koppling till Danmark i och med att man nu på allvar lyfter in det danska high-end-märket Principia på den svenska marknaden. Principa firade under förra året 25-årsjubileum så de är inga nykomlingar på cykelmarknaden. Bolaget startades från början av några danska triathleter som sökte nya lösningar. Märket är starkt etablerat på den danska marknaden och har även haft cyklar med i stora tävlingar som Tour de France. ”Vi vill visa upp vilket bredd märket erbjuder, samtidigt som vi hoppas hitta fler återförsäljare som vill hjälpa till att sprida märket i Sverige”, berättar Tommy.

Annons
Att man i sommar kan få sin DT Swiss gaffel (och hjul) servade i Göteborg är en välkommen nyhet för många.
Att man i sommar kan få sin DT Swiss gaffel (och hjul) servade i Göteborg är en välkommen nyhet för många.

Den andra stora nyheter är att Unicykel från och med den här säsongen kommer att börja distribuera och inte minst serva DT:s produkter. Tidigare har ägare av DT-gafflar och hjul varit tvungna att skicka dess till Danmark eller Tyskland för att få de servade, men nu är tanken att man ska bygga upp en serviceorganisation i Göterborg.

”Vår förhoppning är att vi ska kunna laga och serva en gaffel eller hjul på under en vecka, inklusive frakter”, berättar Tommy. Men samtidigt lägger han in en brasklapp, ”Det tar tid att bygga upp ett lager och en organisation för att det ska fungera så som vi vill att det ska göra, så nu i början finns det en risk att det kan ta lite längre tid, men målsättningen är att man ska kunna skicka in sin trasiga gaffel på måndagen och kunna tävla på den redan helgen därpå.”

 

IMG_1030
En läckert motivlackad ram från Nishiki.

Ett par publikdragare kommer man också visa upp i sin monter. ”Bland annat kommer vi ha en spektakulär aeroracer från 80-talet i montern samt visa upp en snyggt lackad ram som en av våra logistikkillar med konstnärlig ådra har målat. Min förhoppning är att den ramen är den enda cykeln som besökaren kommer ihåg när han lämnar mässan”, önskar Tommy.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Rose öppnar Showroom i Barkaby

Close