Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Nyheter

Inför Sweden Bike Expo med Rose

På fredag kl 12.00 öppnar som bekant portarna till Sweden Bike Expo på Stockholmsmässan, och sedan väntar tre högtidsdagar för oss cykelälskare. En av utställarna är Rose, så vi ringde upp Micke Kippilä på Roses Showroom för att höra vad man kan förvänta sig i det prisvärda tyska cykelmärkets monter.

Hej! Vad har ni för spännande grejer att visa upp i år?

Hej! Vi vill visa upp våra nyheter inför 2017, så på landsvägssidan kan man till exempel se den nya X-Lite CDX komfortracer med skivbromsar. Våra komfortracers har varit väldigt populära, och vi tror mycket på skivbromsar så den vill vi visa upp.

Sedan kommer man till exempel kunna kolla på toppmodellen X-Lite Team med SRAM E-Tap, och aeroracern Xeon CW utan skivor, fast den finns både med och utan skivbroms. Den har samma form som vår finaste aerohoj, men med lite enklare kolfiber så att priset kan hållas riktigt bra.

2242372_1.tu6z36payb
Xeon CW är något så ovanligt som en aerohoj som inte kostar skjortan.

En annan nyhet är Pro CGF, som är en instegsracer i kolfiber som man kan få med 105-växlar för 14 tusen. Det är en Bike Now-cykel, så då får man extra snabb leveranstid men man kan inte välja specifikationen själv.

POm vi fortsätter med bockstyren så är en annan spännande cykel vår nya storsäljare XEON CDX Cross, som är en ny kolfibercross. Våra crossar har överlag varit extremt populära här i Sverige, så den här modellen hade vi gärna haft flera av i montern. Nu kommer vi ha den i gravelbike-utförande.

Nya gravelbiken kommer finnas på plats.
Nya gravelbiken kommer finnas på plats.

När det gäller MTB så har vi bland annat vår nya Root Miller i 27,5-plus, och Psycho Path med elektroniska XT. Psycho Path har gått samman med Mr Big, och nu är den 27,5 i de små storlekarna och 29 i de större. Ramen har också blivit lättare än innan.

Vad är du mest stolt över av det ni kommer visa upp då?

Annons

Root Millern tycker jag är väldigt häftig i år, och sedan är jag personligen extremt förtjust i vår nya kolfibercross, för den är så universell. Den nya komfortracern med skivbroms är också väldigt fin, och det är det som säljer allra mest här i Sverige faktiskt.

Du nämnde att era crossar var väldigt populära i Sverige, är de extra poppis just här?

Ja vi sålde bäst här när när det gällde just crossar, och framförallt genom vår trotjänare Pro DX. Jag kanske tar med en sådan ändå till mässan, för den är så väldigt populär bland pendlare. Så det blir mycket cyklar att kolla på!

Vad har du för förväntningar på mässan?

Jag hoppas det kommer mycket folk, och på mässan som var i Finland nu var det riktigt bra med folk. Så hoppas vi ses där!

Det gör vi! Vi tackar Micke för pratstunden, och hoppas att många tar chansen att klämma på deras cyklar nu i helgen.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Cape Epic: Följ svenskarna live!

Close