Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cross

Inför Svenska mästerskapen i cykelcross

På lördagen den tredje november är det dags för årets upplaga av Svenska mästerskapen i cykelcross som i år arrangeras av Skoghall CK Hammarö i Sunne. Sm körs med ett lite annorlunda upplägg än tävlingarna i Merida Northwave cx cup. I cupen är det två klasser som gäller, prestige- och superklassen där den huvudsakliga skillnaden är tävlingstiden. Till Sm blir indelningen enligt klasserna elit, junior och veteran. Elitklassen kommer att köra i en timme och övriga klasser i fyrtio minuter.

Ska man spekulera lite kring några favoriter i elitklassen så ligger ju helt klart Magnus Darvell bra till. Med seger i fyra av sex tävlingar i Merida Northwave cx cup och dessutom vinst under norska mästerskapen i cykelcross så ser det lovande ut. Mikael Flockhart och Henrik Öijer är två som är sugna på titeln och som inte kommer ge sig i första taget. Flockhart vann de två första cuptävlingarna och Öijer kör i ledartröjan. På damsidan ser det ljust ut för Åsa Erlandsson som vunnit samtliga deltävlingar i cupen!

Annons

I samband med Sm men under söndagen går den sjunde deltävlingen i Merida Northwave cx cup så det blir en minst sagt spännande helg.

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Mycket nyheter på Svenska Sportmässan

Close