Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cross

Inför Svenska mästerskapen i cykelcross

På lördagen den tredje november är det dags för årets upplaga av Svenska mästerskapen i cykelcross som i år arrangeras av Skoghall CK Hammarö i Sunne. Sm körs med ett lite annorlunda upplägg än tävlingarna i Merida Northwave cx cup. I cupen är det två klasser som gäller, prestige- och superklassen där den huvudsakliga skillnaden är tävlingstiden. Till Sm blir indelningen enligt klasserna elit, junior och veteran. Elitklassen kommer att köra i en timme och övriga klasser i fyrtio minuter.

Ska man spekulera lite kring några favoriter i elitklassen så ligger ju helt klart Magnus Darvell bra till. Med seger i fyra av sex tävlingar i Merida Northwave cx cup och dessutom vinst under norska mästerskapen i cykelcross så ser det lovande ut. Mikael Flockhart och Henrik Öijer är två som är sugna på titeln och som inte kommer ge sig i första taget. Flockhart vann de två första cuptävlingarna och Öijer kör i ledartröjan. På damsidan ser det ljust ut för Åsa Erlandsson som vunnit samtliga deltävlingar i cupen!

Annons

I samband med Sm men under söndagen går den sjunde deltävlingen i Merida Northwave cx cup så det blir en minst sagt spännande helg.

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!
Annons
Read previous post:
Mycket nyheter på Svenska Sportmässan

Close