Inför Långa Lugnet

MTB tävlingsnyheter 27 Maj 2016

Årets långloppsarrangörer har inte haft speciellt mycket tur med vädret hittills. 4 grader och spöregn på Billingeloppet i Skövde, och i Falun har det regnat fruktansvärt mycket den senaste tiden. Det oroar dock inte tävlingsledare Mikael Löfgren.

“Vi har en erfaren och bra organisation med många duktiga arrangörer, så det här ska vi greja. På några ställen har det kommit så mycket vatten att vi valt att dra om banan, ca 2 km totalt av loppets sammanlagt 62 km, i övrigt är banan exakt samma. De som har varit ute och tränat på banan säger att det inte är några stora lerhål eller vattenpölar, bara allmänt blött. På några ställen har vi byggt broar eller spångar för att underlätta för de tävlande”, säger Löfgren.

På startlinjen är det många duktiga cyklister som kommer att rada upp sig imorgon. “Förra året var vi det långlopp som hade flest cyklister i tävlingsklasserna, och så tror jag att det kan bli även i år. Det är egentligen bara Emil Lindgren som är iväg och kör världscup som saknas, annars är hela Sverigeeliten här. Det är till och med en av Schweizarna som körde EM i Huskvarna som ställer upp, och några av Tre Berg-Bianchis duktiga cyklister som ställer upp”, berättar Mikael.

“Totalt är det ca 600 anmälda men det fortsätter att komma in efteranmälningar, så vi kan nog komma upp på samma antal startande eller till och med fler än förra året trots att väderförutsättningarna inte är de bästa”, säger han.

En av förhandsfavoriterna på damsidan är Jennie Stenerhag, men hon vill själv tona ned förväntningarna lite.

“Jag kör EM nästa helg i Lettland och har inte laddat för Långa Lugnet utan tränat ganska hårt den här veckan, inte vilat 2 dagar innan tävling och så som jag brukar göra. Så lördagens tävling är en del i träningen inför EM, sen hoppas jag förstås att det ska räcka långt ändå. Det är också mindre än 2 månader sedan min hjärtoperation så jag är inte tillbaka i samma form som jag var i början av året riktigt än, den formen ska enligt planen infinna sig i slutet av juni då det är dags för VM”, säger Jennie.

Jennie-Stenerhag

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.