Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykelcross

Inför helgens cykelcross-VM i Danmark

I helgen är det dags för det svenska landslaget i cykelcross att ta sig an världens bästa cyklister under VM i danska Bogense. Den svenska truppen som är uttagen består av nio cyklister i fem olika klasser, ledda av de nykorade svenska mästarna i seniorklasserna Ida Erngren och David Eriksson.

Förra årets världscupbana i Bogense lät cyklisterna få tampas med brutala springbackar och vågor som piskade in över dem från havet, men vissa förändringar har enligt uppgift gjorts inför årets mästerskap. TV-produktionen kommer skötas av danska TV2, och sedan kommer man kunna följa tävlingarna via UCI:s live-sändningar online. Om man inte tar sig ner för att följa tävlingarna på plats vill säga, tillsammans med tusentals andra fans.

Det råder stor förväntan inför tävlingarna i seniorklasserna, men av olika anledningar. På damsidan har säsongen såhär långt bjudit på enorm dramatik med många olika vinnare, många möjliga vinnare, och cyklister som mycket väl skulle kunna utmana på en riktigt bra dag. I en tävling som är omöjlig att tippa håller många ändå urstarka Lucinda Brand, legenden och världscupvinnaren Marianne Vos, samt regerande mästarinnan Sanne Cant som knappa favoriter till medaljerna, framför en mängd av olika utmanare.

På herrsidan har det varit mindre dramatiskt under säsongen, då Mathieu van der Poel vunnit alla världscuper han ställt upp i, knappt utan att verkligen vara riktigt utmanad. VM är däremot en annan historia, då van der Poel var relativt dominant även förra säsongen utan att leverera på VM, och ärkerivalen Wout van Aert haft en historia av att vara bäst när det gäller genom att vinna hela tre världsmästartitlar i rad. Blir detta möjligen året när van der Poel får ut hela sin kapacitet även på VM, och tar sin andra titel som senior efter guldet 2015?

Hela den svenska truppen består av:

Herrar Elit
David Eriksson, Art-V Cycling Club
Henrik Jansson, Art-V Cycling Club

Damer Elit
Ida Erngren, Upsala CK

Herrar U23
Emil Lindgren, Ryska Posten Racing Team
Jonatan Östlund, Tullinge SK

Damer U23
Ida Johansson, Mölndals CK

Herrar Junior
Elias Nilsson, Föreningen Cykloteket Racing Team
Lukas Rörforss, Föreningen Cykloteket Racing Team
Oscar Lind, Uddevalla CK

Annons

Program

Lördag 2 februari

Kl. 11.00 Herr Junior
Kl. 13.00 Herrar U23
Kl. 15.00 Damer Elit

Söndag 3 februari

Kl. 11.00 Damer U23
Kl. 15.00 Herrar Elit

 

Mer information: https://www.crossdenmark.dk/

För att se livesändningar: https://www.facebook.com/UCIcyclocross/

Svenska herrmästaren David Eriksson står på startlinjen i helgen, tillsammans med team-kollegan Henrik Jansson som är färsk bronsmedaljör. Foto: Magnus Axbom

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Cykelfrämjandet satsar på hållbara vandrings- och cykelleder

Close