Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Svenskar utomlands

Imponerande körning av Alexander Wetterhall

Alexander Wetterhall
Foto: NetApp-Endura

Alexander Wetterhall tog sin mest meriterande seger på det Holländska klass 1.1 loppet Ronde van Drenthe i lördags. Tävlingen som är ett nästan 200 km långt endagarslopp är ett tufft lopp med många och långa kullerstenssträckor, dessutom skall den branta backen ”VAM” passeras fem gånger.

Om inte banan är tuff nog gjorde vädret dessutom sitt bästa för att göra loppet än tuffare för cyklisterna, med en temperatur på +2 grader, mer eller mindre konstant regn och hårda vindar.

Alexander hade svårt att komma igång i början av loppet men efter ett par timmar började det kännas bättre och bättre.

Efter ca 120 km attackerade Alexander och fick med sig tidigare segraren Kenny van Hummel, men efterhand anslöt fler cyklister och till slut var de en klunga på 10 cyklister. Alexander kändes sig fortsatt stark och med drygt 30 km kvar av loppet satta han in ännu en attack och fick snabbt en lucka. Ingen gjorde någon ansats att köra ikapp och trots att det var ganska långt kvar till mål ansåg Wetterhall att det fick bära eller brista, och gav allt för att dryga ut avståndet till klungan bakom. Som mest hade han 50 sekunders lucka.

Alexander Wetterhall
Foto: NetApp-Endura

Den tuffa körningen betalde sig och i regnet kunde Alexander Wetterhall gå imål 46 sekunder före sina båda lagkamrater Marcus Eichler och Andreas Schillinger. Full pott för Team NetApp-Endura alltså som tog samtliga tre podiumplatser.

Annons

”Så skönt och jag är så glad över min seger, över vår prestation i laget. Förra gången jag korsade linjen först var i RingeRike GP i Norge 2010… detta var verkligen något jag sett fram emot länge!”, skriver Alexander på sin blogg.

Internationella segrar är inte något som det svenska herrlandslaget på landsväg är speciellt bortskämda med, speciellt inte på endagarslopp. Senast det skedde var för fyra år sedan då Thomas Löfkvist segrade i Monte Paschi Eroica.

Förhoppningsvis ger detta Alexander ny energi och självförtroende och vi hoppas att det inte skall dröja fyra år till nästa gång vi får rapportera om en ny svensk seger.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
OS treans nya cykel

Close