Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Ikväll gäller det för Tobias och Gustav

Gustav_LarssonTempolopp handlar, precis som det låter, om hastighet. Cyklisterna startar en efter en med några minuters mellanrum och sen är det kampen mot klockan som gäller. Tobias Ludvigsson och Gustav Larsson är rutinerade tempocyklister som har flera bra temporesultat bakom sig. 

Medan Emma Johansson såg sitt tempolopp som en genomkörare inför linjeloppet på lördag, är det idag ett desto viktigare lopp för Tobias och Gustav. De har 53 km på sig att prestera på årets VM i landsväg, och det är i tempoloppet idag.

Bland de starkaste medaljkandidaterna finns Tony Martin från Tyskland, en av de allra snabbaste tempocyklisterna som har tagit tre världsmästartitlar och flera stora temposegrar. Förra årets bronsmedaljör, holländaren Tom Dumolian, har visat en dagsfärsk form och kommer att utmana om pallplatserna.

Tobias Ludvigsson, som var ett av team Giant Alpecins starka ankare på lagtempot i söndags (där de kom femma i lagtempot) kan om allt går bra få en framskjuten placering. Gustav har flera mästerskapsmedaljer sedan tidigare och har visat att han kan prestera när det gäller.

Annons

“Det är hård konkurrens på topp-tio-listan men vi hoppas att Tobias eller Gustav har en riktigt bra dag och kan slå sig in där”, säger Jonas Ljungblad, sportchef.

Tempoloppet startar klockan 19 svensk tid och sänds live i Viasat 16 HD/Via play där Fredrik Kessiakoff och Robert Tennisberg kommenterar, men också via arrangörens hemsida på www.richmond2015.com eller UCI (www.uci.ch) med amerikansk kommentator.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Spännande upplösning på damernas VM-tempo

Close